![]() |
Turşu Yapmanın İncelikleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Turşu Yapmanın İncelikleriTurşu Yapmanın İncelikleri Turşu yapmak, bir lezzet sanatıdır ![]() ![]() Salatalardan sonra soframızın iştah açıcı bir yemeğidir ![]() ![]() ![]() ![]() 1- TUZLU SUYLA: 1 litre suya 1-2 kaşık çorba kaşığı kaya tuzu konarak hazırlanan salamura suyuna, yıkanmış, temizlenmiş sebze ve meyvelerin atılmasıyla yapılır ![]() 2- SİRKEYLE: 1 litre sirke için 10 gr ![]() ![]() ![]() Turşu çiğden haşlanarak yapılır ![]() ![]() ![]() Turşuları uzun zaman saklamak için hava ile temas ettirmemek, kirli araç gereci içine sokmamak gerekir ![]() ![]() ![]() Turşu kurulan su, çok temiz ve mikropsuz olmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|