Barbunya Balığı Pişirme Yöntemleri |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Barbunya Balığı Pişirme YöntemleriBARBUNYA Parlak kırmızı iri pullu, kolay temizle-nebilen pembe kırmızı renkte, lezzetli, beyaz ve sıkı etli olan barbunyanın yan taraflarında kirli san şeritler vardır Karın yüzgeci göğsünde bulunur Alt çenesinde çatallı iki bıyığı vardır 25-30 santimetre uzunluğunda, ortalama 200-300 gram ağır-lığmdadır Kışları dibi kumsal denizlerde bulunur Bahar aylarında sahillere yaklaşır Karadeniz ve Marmara Denizî'nde avlanır Kış aylarında barbunya zayıf olduğu için tavası yapılır Hazirandan sonra yağlanmaya başlar Izgarası lezzetli olur Kasım ayında iyice yağlanmıştır Barbunyanın bir türü de "Tekir" balığıdır Barbunyanın alnı dik, tekirin alnı ise kubbe biçimindedir Kayalık yerlerde yaşayan tekirin pişirme özellikleri de barbunyaya benzer Izgara ve tavası lezzetli olur Barbunya |
|