Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balığı, barbunya, pişirme, yöntemleri

Barbunya Balığı Pişirme Yöntemleri

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Barbunya Balığı Pişirme Yöntemleri



BARBUNYA

Parlak kırmızı iri pullu, kolay temizle-nebilen pembe kırmızı renkte, lezzetli, beyaz ve sıkı etli olan barbunyanın yan taraflarında kirli san şeritler vardır Karın yüzgeci göğsünde bulunur Alt çenesinde çatallı iki bıyığı vardır 25-30 santimetre uzunluğunda, ortalama 200-300 gram ağır-lığmdadır Kışları dibi kumsal denizlerde bulunur Bahar aylarında sahillere yaklaşır Karadeniz ve Marmara Denizî'nde avlanır Kış aylarında barbunya zayıf olduğu için tavası yapılır Hazirandan sonra yağlanmaya başlar Izgarası lezzetli olur Kasım ayında iyice yağlanmıştır Barbunyanın bir türü de "Tekir" balığıdır Barbunyanın alnı dik, tekirin alnı ise kubbe biçimindedir Kayalık yerlerde yaşayan tekirin pişirme özellikleri de barbunyaya benzer Izgara ve tavası lezzetli olur

Barbunya



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.