Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
keşkek, tarifi, yörük

Keşkek Tarifi ( Yörük )

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Keşkek Tarifi ( Yörük )



Keşkek Tarifi ( Yörük )

MALZEMELER:
2 su bardağı göçe (dövme, aşurelik buğday)
Yarım su bardağı nohut
1 kg kemikli parça et (gün görmez dana döşü)
1-2 parça ilikli kemik
1 çorba kaşığı tereyağı
6 su bardağı su
3 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 adet limon
Kaymak

HAZIRLANIŞI:
Ayıklanıp temizlenmiş buğday ve nohut ıslatılır Ertesi gün parça et, ilikli kemik ve ıslatılan malzeme çömleğe konulup tuz ilave edilerek akşamdan mahalle fırınına konur Sabah erkenden fırından alınır Etin kemikleri ayrılır ve etler lif lif olup taneler ezilinceye kadar büyük bir tahta kaşıkla dövülür Dövülürken kaymak ilave edilir Diğer tarafta kızdırılan tereyağına kırmızıbiber ve karabiber eklenerek sos hazırlanır Servis tabağına alman keşkeğin üzerine, yağını alması için limon sıkılır Hazırlanan sos, üzerine dökülerek servis edilir

Not: İç Anadolu ve Ege Bölgesi'nde, genellikle düğünlerde pişirilir Dana eti yerine tavuk eti ile de yapılmaktadır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.