Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
omlet, soğanlı, tarifi

Soğanlı Omlet Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soğanlı Omlet Tarifi



SOĞANLI OMLET TARİFİ

SOĞANLI OMLET

Malzeme:
2 baş soğan
karabiber
2 kaşık sıvı yağ
3 yumurta
tuz

Yapılışı:
Soğanları ince ince kıyın Hafif ateşte yağ ile beraber hafif kavuran Soğanları kısık ateşte iyice pişirin Bir kabın içinde yumurtaları sıvıyağ, karabiber ile çırpın Soğanı da ilave edip karışımı kızgın yağa atın Karıştırmadan kısık ateşte pişirin Bir tabakla ters döndürdükten sonra diğer tarafını da pişirin servis tabağına alın

Alıntı Yaparak Cevapla

Soğanlı Omlet Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soğanlı Omlet Tarifi



Soğanlı Omlet Tarifi

Soğanları ince ince kıyın Bir kabın içinde yumurtaları, tereyağını, biraz biber ile çırpın Soğanı da katın Tavadaki tereyağı veya zeytinyağını kızdırın Karışımı kızgın yağa atın

Bir kaşık ile karışımın tavaya yayılmasını sağlayın Soğanlı omlet en az 1 dakika hiç dokunulmadar pişirilmelidir

Tava sallandığı zaman omlet yerinden oynarsa, omletin diğer yüzünü çevirip pişirmek gerekecektir Omleti çevirmek için tavaya ocağın üzerinden biraz havaya kaldırın

Tavayı, vücudunuzdan aksi yöne sallayarak önce omletin tavanın kenar kısmına gitmesini sağlayın Sonra çok seri bir hareketle tavayı yukarı kaldırırken omletin ters dönmesini sağlayın Omletin arka yüzünü de kızarttıktan sonra hemen servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Soğanlı Omlet Tarifi

Eski 10-28-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soğanlı Omlet Tarifi



6 yumurta 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı

2 küçük soğan (ince halkalara doğranmış)

1 kahve kaşığı tuz

1 kahve kaşığı karabiber

2 çorba kaşığı soğuk su

1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)

Küçük bir tavada 1 çorba kaşığı yağ kızdırıp, soğanları ekleyerek 5-6 dakika, renkleri pembeleşene kadar pişiriniz Tavayı ateşten alıp bir kenarda sıcak kalmasını sağlayınız

Orta boy bir kasede yumurta, tuz, biber, su ve maydanozu çatalla iyice çırpınız

Kalan 1 çorba kaşığı yağı, büyük bir omlet tavasında kızdırıp, yumurtalı karışımı akıttıktan sonra karıştırınız Birkaç saniye, dibinin biraz tutması için bekleyiniz Spatulayla, omletin kenarını kaldırıp, tavayı öne doğru eğerek üstteki pişmemiş yumurtayı tavaya akıtınız Tavayı düz olarak yeniden ateşe oturtup birkaç saniye, omletin dibinin yeniden biraz tutması için bekleyiniz

Omletin üstüne pişmiş soğanları boşaltıp, tavayı yeniden öne eğerek, spatulayla omleti yarım daire biçiminde ikiye katlayınız

Tavayı ateşten indirip, omleti ısıtılmış bir servis tabağına kaydırınız Omleti ikiye yada üçe keserek servis ediniz

Not: Soğanlı omleti, kızarmış patates ve brüksellahanasıyla servis edebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.