![]() |
Oranjat Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Oranjat TarifiOranjat Tarifi 5 su bardağı su 5 portakalın kabuğu (rendelenmiş) 5 portakalın suyu 1/2 limonun suyu 1/2 limonun kabuğu (rendelenmiş) 250 gr (1 su bardağı) toz şeker Suyu büyük bir tencereye koyup, harlı ateşte 2 dakika kaynatınız ![]() Portakal kabuğu ve limon kabuğu rendesi ile şekeri, ateşe dayanıklı bir kavanoza koyup, sıcak suyu içine boşaltarak uzun saplı bir kaşıkla karıştırdıktan sonrı soğumaya bırakınız ![]() Kavanozu buzdolabında ya da serin bir yerde 2 saat soğutunuz ![]() Kavanozu buzdolabından çıkarıp, portakal ve limon suyunu ekleyiniz ![]() Oranjatı, servis sürahisine boşaltıp, servis ediniz |
![]() |
![]() |
|