![]() |
Ovıedo Yahnisi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ovıedo Yahnisi TarifiOvıedo Yahnisi Tarifi 1 kg dana eti (kuşbaşı doğranmış) 7 çorba kaşığı zeytinyağı 3 diş sarımsak (dövülmüş) 2 su bardağı et suyu 1+1/2 tatlı kaşığı tuz 1 büyük soğan (dilimlenmiş) 500 gr patlıcan (küp biçiminde kesilip, tuzlu suda bırakılmış) 3 büyük domates (kabukları soyulup, doğranmış) 1/2 limonun kabuğu (rendelenmiş) 1/2 limonun suyu 125 gr (1 su bardağı) iri siyah zeytin (çekirdekleri çıkarılmış) Baharat torbası: 4 sap maydanoz 1 fiske kekik 1 defne yaprağı Büyük bir tencereye 4 çorba kaşığı zeytinyağı koyup, orta ateşte kızdırınız, 2 diş sarmısak ekleyip sık sık karıştırarak 1 dakika pişiriniz ![]() Etleri azar azar katıp, sık sık karıştırarak 10 dakika, her yanları pembeleşene kadar pişiriniz ![]() ![]() Bütün etler kızarınca, hepsini yeniden tencereye koyup, et suyunu ve baharat torbasını katarak, 1 tatlı kaşığı tuz serpiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Patlıcanları katıp, sürekli karıştırarak 5 dakika pişiriniz ![]() ![]() ![]() ![]() Baharat torbasını tencereden çıkarıp atınız ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten indirip, yahniyi ısıtılmış bir servis tabağına boşaltarak servis ediniz ![]() Not: Bol ve lezzetli soslu bu İspanyol yemeğini, pilav ya da patates püresiyle servis edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|