![]() |
Güllü/Gül Şerbeti |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Güllü/Gül ŞerbetiGüllü/Gül Şerbeti MALZEMELER 125 gr reçellik gül yaprağı (kırmızı, kokulu) 5 su bardağı su 1 su bardağı toz şeker 1 adet limonun suyu HAZIRLANIŞI Bir kap içerisinde gül yaprakları ve şekeri beraberce karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Güllü/Gül Şerbeti |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Güllü/Gül ŞerbetiGül Şerbeti Yapımı Gül çiçeğinin pembe yapraklarını kopardıktan sonra dip taraflarındaki beyaz bölümlerini makasla kesmeli ![]() ![]() ![]() ![]() Gül çiçeği yaprakları renklerini verip solgunlaşınca bunları kavanozdan çıkarıp atmalı ![]() ![]() ![]() ![]() Karışımı tülbendi bir huniden geçirerek süzdükten sonra ya temizce yıkanıp kurulanmış olan eski kavanoza veya 1 litrelik bir şişeye koymalı ![]() ![]() Misafirlere gül şerbeti ikram edileceği vakit limonata bardaklarına gül şerbetinden iki parmak kadar koymalı ![]() ![]() ![]() Eğer bu gül şurubu, uzun bir süre bozulmadan saklanılmak istenirse şekerin miktarı iki kiloya çıkarılmalıdır ![]() Daha koyu renkli şerbet için ise okka gülüne veya öbür güllere bir miktar da koyu renkli ve çok kokulu gül katılmalıdır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Güllü/Gül Şerbeti |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Güllü/Gül Şerbeti650 gram hokka gülü yapraklarının beyazlarını makasla çıkardıktan sonra 1,280 kilogram şekerle yoğurunuz ![]() Kapaklı kâseye koyup kapağını iyice kapayıp 1 gün güneşe bırakınız ![]() Daha sonra sulandırarak süzünüz ve soğuk olarak içiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|