Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
güllü or gül, şerbeti

Güllü/Gül Şerbeti

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güllü/Gül Şerbeti



Güllü/Gül Şerbeti

MALZEMELER

125 gr reçellik gül yaprağı (kırmızı, kokulu)
5 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
1 adet limonun suyu

HAZIRLANIŞI

Bir kap içerisinde gül yaprakları ve şekeri beraberce karıştırın Gül yaprakları tamamen ufalanıp dağlıncaya dek parmaklarınızla ezip yoğurun Su ve limon suyunu katıp, şeker erinceye dek karıştırın Daha sonra şerbeti buzdolabında 4-5 saat bekletin Servis yapmadan önce şurunu ince bir tülbetten geçirip süzün

Alıntı Yaparak Cevapla

Güllü/Gül Şerbeti

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güllü/Gül Şerbeti



Gül Şerbeti Yapımı

Gül çiçeğinin pembe yapraklarını kopardıktan sonra dip taraflarındaki beyaz bölümlerini makasla kesmeli Böylece hazırlanan yarım kilo gül çiçeği yaprağını temiz bir süzgeçte bol suyla ve birkaç defa güzelce yıkayıp üzerindeki tozları ve yabancı maddelerle ilâçları temizlemeli Sonra bir kavanoza koyup üzerine 1/4 litre suyla limon tuzunu kattıktan sonra sıkılmış bir limonun suyunu dök-meli ve kavanozun ağzını sıkıca kapamalı Gülün kokusunu ve rengini suya vermesi için kavanozu bir kenara koyup bir hafta bekletmeli (Güneşe konursa üç gün beklemesi yeterlidir)

Gül çiçeği yaprakları renklerini verip solgunlaşınca bunları kavanozdan çıkarıp atmalı Elde kalan kırmızı ve ekşimtırak suya bir ölçüye iki ölçü hesabiyle şeker katmalı Yani 1/4 litre suya 1/2 kilo şeker katıp erimeye bırakmalı, Beri yanda kalan yarım kilo şekeri de 1/4 litre suda eritmeli Sonra bu suyu güllü şerbetle iyice karıştırmalı
Karışımı tülbendi bir huniden geçirerek süzdükten sonra ya temizce yıkanıp kurulanmış olan eski kavanoza veya 1 litrelik bir şişeye koymalı Hava almayacak biçimde ağzını sıkıca örtüp şurubu serin bir yerde saklamalı
Misafirlere gül şerbeti ikram edileceği vakit limonata bardaklarına gül şerbetinden iki parmak kadar koymalı İçine birer parça buz attıktan sonra bardakları soğuk suyla doldurmalı Uzun bir kaşıkla karıştırdıktan sonra servis yapmalı
Eğer bu gül şurubu, uzun bir süre bozulmadan saklanılmak istenirse şekerin miktarı iki kiloya çıkarılmalıdır
Daha koyu renkli şerbet için ise okka gülüne veya öbür güllere bir miktar da koyu renkli ve çok kokulu gül katılmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Güllü/Gül Şerbeti

Eski 10-28-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güllü/Gül Şerbeti



650 gram hokka gülü yapraklarının beyazlarını makasla çıkardıktan sonra 1,280 kilogram şekerle yoğurunuz

Kapaklı kâseye koyup kapağını iyice kapayıp 1 gün güneşe bırakınız

Daha sonra sulandırarak süzünüz ve soğuk olarak içiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.