![]() |
Güveçta Portakallı Ördek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Güveçta Portakallı Ördek TarifiGüveçta Portakallı Ördek Tarifi 3 kg'lık 1 ördek (8 parçaya bölünmüş) 2 su bardağı tavuk suyu 2 portakalın kabuğu (rendelenmiş) 2 portakalın suyu 4 çorba kaşığı rafine yağ 2 diş sarımsak (ince doğranmış) 12 bütün arpacık soğanı (kabukları soyulmuş) 6 çorba kaşığı kereviz rendesi 6 küçük havuç (kazınmış) 250 gr mantar (silinip, dilimlenmiş) 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 2 çorba kaşığı mısır nişastası (2 çorba kaşığı suda eritilmiş) 1 demet semizotu (yıkanıp, silkelenmiş) Baharat torbası: 4 sap maydanoz 1 defne yaprağı 1 fiske kekik Tavuk suyu, portakal suyu ve portaKaı kabuğu rendesini derin ve büyük bir kapta karıştırınız ![]() ![]() Bir maşayla ördekleri silkeleyerek çıkarıp, kağıt peçete ile kurulayınız ![]() ![]() Rafine yağı, büyük bir tavada, orta ateşte kızdırıp, ördek parçalarını koyarak 10 dakika, her yanları pembeleşene kadar kızartınız ![]() Tavayı ateşten alıp, maşayla ördekleri bir güvece aktarınız ![]() Tavayı yeniden ateşe oturtup, sarımsak, soğan, kereviz rendesi ve havuçları 5-6 dakika, soğanlar pembeleşene kadar kavurunuz ![]() ![]() ![]() ![]() Güveci orta ateşe oturtup, kaynatınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mısır nişastasını katıp, sos koyulaşana kadar pişiriniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|