Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
antalya, hibeş, tarifi

Hibeş (Antalya) Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hibeş (Antalya) Tarifi



HİBEŞ (Antalya)

MALZEMELER:
1 su bardağı tahin
2 limon suyu
Yarım kahve fincanı zeytinyağ
2 kahve kaşığı kimyon
3 diş sarımsak
1 kahve kaşığı tuz
1 kahve kaşığı acı kırmızı biber

YAPILIŞI:
1- Tahin, dövülmüş sarımsak, kimyon, biber bir kaseye konup karıştırılır
2- Azar azar limon suyu, zeytinyağ ve sonra da tuz ilave edilir (Sertleşmemesi için tuz en son konur)
3- Tabağa alınıp kalan zeytinyağ üzerine gezdirilirTurşu zeytin vs ile süslenir

Esenlikler

Hibeş

MALZEMELER
250 gr açık tahin,
2 adet limonun suyu
6 iri diş dövülmüş sarmısak
3 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
3 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı toz karabiber
2 çay kaşığı acı pul biber(isot olmaz)
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su

YAPILIŞ TARİFİ
Tahinin tamamı derince bir kaba konur Sayılan baharatlar ve tuz eklenir Önce limon suyunun yarısı eklenerek tahta kaşıkla iyice karıştırılır Hibeş koyu bir hal alınca ılık su yavaş yavaş eklenerek karıştırılır Böylece hardal kıvamı elde edilmeye çalışılır Bunun için limon ve ılık sudan yararlanılır Tahinin yağı hibeşin üzerinde yüzmememelidir Damak zevkinize göre daha fazla sarmısak, limon ve acı pul biber konabilir

HİBEŞ (Antalya)

1 çay bardağı tahin
1 çorba kaşığı limon suyu
Yarım çorba kaşığı kimyon
1 diş dövülmüş sarmısak
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 çorba kaşığı su
Kızarmış ekmek dilimlerj
Tuz

Tahin, limon suyu, 1 çorba kaşığı kimyon, 1 diş sarmısak, 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber, 1 çorba kaşığı su ve yeteri kadar tuzu bir kabın içinde karıştırın Servis tabağına alın Kızarmış ekmek dilimleriyle birlikte servis yapın

HİBEŞ

MALZEME

200 gr tahin
1-2 çorba kaşığı su,
1,5 çay bardağı limon suyu,
1 baş sarmısak,
Kimyon, karabiber
Acı kırmızıbiber ve tuz

HAZIRLANIŞI

Tahin bir kasenin içine konulup bir iki çorba kaşığı su katılarak karıştırılır
Tuzla ezilmiş sarmısakla kimyon, karabiber, acı kırmızı biber karışımı konularak iyice hal edilir Bu karışıma limon suyuda yavaş yavaş ilave edilerek tamamen eritilir servis tabağına konularak üzeri maydonozla süslenip servis yapılır

Hibeş (Antalya)

1 su bardağı tahin
6 diş sarımsak
1 çorba kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
2 adet limon
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı zeytinyağı

Tahinin üzerine kimyon, toz biber, ezilmiş sarımsak konur Azar azar limon suyu katılarak karıştırılır Önce katılaşır gibi olabilir ama limon suyu ilave ettikçe yumuşayacaktır Çatalla tutulabilir kıvam alınca olmuş demektir En son tuz ve zeytinyağı eklenir Ekmek dilimlerine sürülerek servise sunulur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.