![]() |
Funiyki Tarifi (Bulgaristan) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Funiyki Tarifi (Bulgaristan)Funiyki Tarifi (Bulgaristan) Hamur: 2 adet yumurta 1 kahve fincanı yoğurt 1 kahve fincanı şeker 1 adet kabartma tozu 1 adet vanilya Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olana kadar un ekliyoruz ![]() Kreması: 1 kg süt 1 paket Ahududu aromalı nişasta(Bulgaristan malzemeleri satan pazarlarda bulunabilirsiniz ![]() 1 su bardağı şeker Yarım bardak su Üzeri İçin: 1 kâse öğütülmüş ceviz Tüm hamur malzemelerini derin bir kapta yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamuru küçük parçalara ayırıp oklavayla yufkalar açıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Külahları sararken alt kısmının delik kalmamasına dikkat etmeliyiz, muhallebi oradan akabiliyor ![]() Önceden 180–200 C ısıtılmış fırında hafif kızarana dek pişiriyoruz ve daha sıcakken külah kalıplarından dikkatlice çıkartıyoruz ![]() ![]() Biraz soğuduktan sonra külahları muhallebiyle doldurup, külahın ağız kısmına öğütülmüş ceviz serpiyoruz ![]() Not: Benim kalıplarım Bulgaristanda çok sevdiğim bir arkadaşımdan hediye ama kalıpları pasta malzemeleri satan yerlerde bulabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|