![]() |
Haçapuri Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Haçapuri TarifiHaçapuri Tarifi 15 gr taze maya 1 çay kaşığı şeker 100-125 gr ılık süt 500 gr (4 su bardağı) un 1 çay kaşığı tuz 90 gr (6 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağ (eritilmiş) Harcı: 850 gr beyaz peynir (ufalanmış) 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı (yumuşatılmış) 1 yumurta 1 yumurtanın sarısı 1 tatlı kaşığı maydanoz (kıyılmış) Mayayı küçük bir kasede ufalayıp çatalla şekeri katınız; 4 çorba kaşığı süt ekleyip krema haline getiriniz ![]() ![]() Un ve tuzu ısıtılmış büyük bir kaseye eleyip ortasını çukurlaştırarak mayayı, geri kalan sütü ve 5 çorba kaşığı yağı koyunuz ![]() ![]() Hamuru hafifçe unlanmış hamur tahtasına alıp gerekiyorsa biraz unlayabilirsiniz; 7-8 dakika, esnek ve pürtüksüz olana kadar yoğurunuz ![]() Büyük bir kaseyi çalkalayıp kurulayarak, hafifçe yağlayınız ![]() ![]() Hamuru unlanmış hamur tahtasına alıp 3 dakika daha yoğurunuz ![]() ![]() Harcı hazırlamak için orta boy bir kasede peynir, 3 çorba kaşığı tereyağ, yumurta sarısı ve maydanozu ezerek iyice karıştırınız ![]() ![]() Geri kalan bir çorba kaşığı yağla altı çıkan 20 cm'lik bir kek kalıbını hafifçe yağlayıp bir kenara bırakınız ![]() Kabarmış hamuru unlanmış tezgaha alıp 55 cm çapında açınız ![]() ![]() ![]() Buzdolabındaki harç kasesini çıkarıp harcı kaşıkla kalıptaki yufkanın üstüne döşeyiniz ![]() ![]() ![]() Önce fırınınızı orta sıcaklığa (200''C) getirip ısıtınız ![]() ![]() Kalıbı fırına sokup ekmeği 30 dakika pişiriniz ![]() ![]() Kalıbı fırından çıkarıp 30 dakika kalıptan çıkarmadan soğutunuz ![]() ![]() Not: Haçapuri peynirli geleneksel bir Rus ekmeğidir ![]() |
![]() |
![]() |
|