Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hacapuri, tarifi

Haçapuri Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Haçapuri Tarifi



Haçapuri Tarifi

15 gr taze maya

1 çay kaşığı şeker

100-125 gr ılık süt

500 gr (4 su bardağı) un

1 çay kaşığı tuz

90 gr (6 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağ (eritilmiş)

Harcı:

850 gr beyaz peynir (ufalanmış)

60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı (yumuşatılmış)

1 yumurta

1 yumurtanın sarısı

1 tatlı kaşığı maydanoz (kıyılmış)

Mayayı küçük bir kasede ufalayıp çatalla şekeri katınız; 4 çorba kaşığı süt ekleyip krema haline getiriniz Mayayı ılık ve cereyansız bir yerde 15-20 dakika, kabarana kadar bekletiniz

Un ve tuzu ısıtılmış büyük bir kaseye eleyip ortasını çukurlaştırarak mayayı, geri kalan sütü ve 5 çorba kaşığı yağı koyunuz Parmaklarınızla yada spatulayla unu malzemeye yedirip kasenin kenarından ayrılana kadar yoğurunuz

Hamuru hafifçe unlanmış hamur tahtasına alıp gerekiyorsa biraz unlayabilirsiniz; 7-8 dakika, esnek ve pürtüksüz olana kadar yoğurunuz

Büyük bir kaseyi çalkalayıp kurulayarak, hafifçe yağlayınız Hamuru top yapıp kaseye koyarak üstünü temiz ve nemli bir bezle örttükten sonra sıcak ve cereyansız bir yerde 1 saat, hamur kabarıp hacmi iki kat artana kadar bırakınız

Hamuru unlanmış hamur tahtasına alıp 3 dakika daha yoğurunuz Top yapıp tekrar kaseye koyunuz; üstü örtülü olarak 1 saat, iki kat kabarana kadar bekletiniz

Harcı hazırlamak için orta boy bir kasede peynir, 3 çorba kaşığı tereyağ, yumurta sarısı ve maydanozu ezerek iyice karıştırınız Kaseyi buzdolabına koyup 15-20 dakika kadar soğutunuz

Geri kalan bir çorba kaşığı yağla altı çıkan 20 cm'lik bir kek kalıbını hafifçe yağlayıp bir kenara bırakınız

Kabarmış hamuru unlanmış tezgaha alıp 55 cm çapında açınız Yufkayı merdanenin üstünde kaldırıp kalıbın üstüne her yanından aynı ölçüde sarkacak biçimde yerleştiriniz Yavaşça kalıbın içine döşeyip kenarlarını sarkıtınız

Buzdolabındaki harç kasesini çıkarıp harcı kaşıkla kalıptaki yufkanın üstüne döşeyiniz Kenarlarından sarkan yufkayı parmaklarınızla pililer halinde harcın üstüne kapayınız Ortada toplayıp kıvırarak küçük bir tokmak yapınız

Önce fırınınızı orta sıcaklığa (200''C) getirip ısıtınız Kalıbı sıcak, cereyansız bir yerde 20 dakika, hamur tekrar kabarana kadar bekletiniz

Kalıbı fırına sokup ekmeği 30 dakika pişiriniz Fırının sıcaklığını azaltıp 20 dakika daha, ekmek iyice kabarıp nar gibi kızarana kadar pişiriniz

Kalıbı fırından çıkarıp 30 dakika kalıptan çıkarmadan soğutunuz Sonra kalıbın kenarlarını çıkarıp ekmeği tel ızgaranın üstünde tamamen soğrutarak servis ediniz

Not: Haçapuri peynirli geleneksel bir Rus ekmeğidir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.