Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ispanaklı, tarifi, yumurta

İspanaklı Yumurta Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanaklı Yumurta Tarifi



ISPANAKLI YUMURTA

MALZEMELER
250 gr Ispanak ( ayıklanıp yıkanmış )
2 adet Yumurta
20 gr margarin
Tuz
Karabiber

HAZIRLANIŞI
Ispanakları kaynar suya atarak 3-4 dakika haşlayın Soğuk sudan geçirip, süzdürün Yumurtaları pose edin (biraz tuzlu ve sirkeli kaynar suya, kısık ateşte yumurtalar kırılır) Tavada margarini eritin Yağ kızınca ıspanağı tuz ve karabiberini ilave ederek sote edin Tabağa önce sote edilmiş ıspanağı yayın, pose ettiğiniz yumurtaları üstüne yerleştirin İsteğe göre sos ve baharat ilave edilebilir



Ispanaklı Yumurta

MALZEMELER
1/2 kilo temizlenmiş ve doğranmış ıspanak
1 ince kıyılmış orta boy soğan
4 yumurta
1/2 çorba kaşığı tereyağ veya margarin
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

YAPILIŞ TARİFİ
Yıkanmış ıspanakları, soğanla birlikte 15 su bardağı kaynayan suyun içine atın Suyunu çekince tuz, karabiber, kırmızı biber ve tereyağını koyup karıştırın 3-4 dakika kısık ateşte bekletin
Üzerine yumurtaları kırın ve hafif ateşte pişirin

Ispanaklı Yumurta

Malzemeler:
500 gr ispanak
2 orta boy sogan
½ fincan siviyag
6 adet yumurta
Tuz
Karabiber

Yapilisi:
1) Ispanaklari ayiklayip yikayin Uzerine biraz tuz serperek kisik ateste 5-10 dakika haslayin Suyunu suzup ince ince kiyin
2) Soganlari irice rendeleyin Yag ve 1 fincan su katarak 5-10 dakika bortturun Kiyilmis ispanaklari katip arada karistirarak suyuna cektirin Sonra dibi duz bir kaba alip actiginiz yuvalara yumurtalari kirin, tuz ve karabiber serpin Ustu ortulu olarak 3-4 dakika pisirin

ISPANAKLI YUMURTA

Malzeme:
8 adet yumurta
1 kilo ıspanak
4 baş soğan
4 kaşık sadeyağ
1 tatlı kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:
Ispanaklar iyice yıkanıp kökleri ayıklanarak bir tencereye konur ve üzerlerini örtecek kadar da su ilâve edilip yarım saat kadar haşlanır Sonra tencereden alınıp suyu süzülerek haşlanmış ıspanaklar iyice sıkılarak bir tarafa ayrılır Bir diğer kaba sadeyağ konup içine doğranmış soğanlar, tuz ve karabiber de üâve edilip hafif kavrulduktan sonra sıkılmış ve bıçaktan geçirilerek doğranmış olan haşlanmış ıspanaklar da ilâve edilir ve 10 dakika kadar beraberce kavrulur Bundan sonra bu karışım bir sahana alınarak «veya öğle için ayrı, akşam için ayrı olmak üzere bölünerek» sahanın içindeki ıspanaklar arasında çatalın tersi ile yumurta yuvalan açılıp buralara yumurtalar kırılır Tencerenin kapağı kapatılıp arada bir bakarak aklar piştiğinde sahan ateşten alınır ve üzerine tuz ve biber ekerek servis yapılır

Ispanaklı Yumurta

Ispanakları iyice temizledikten sonra önce derin bir kapta bol sayla yıkamalı sonra iri delikli bir süzgece koyup bir süre de akarsuda tutmalı Böylece ıspanaklardaki kumları iyice gidermeli Ispanakların suyu süzülünce bunları alüminyum bir kaba koymalı Tuzunu da üzerine serptikten sonra kabın kapağını örtmeli ve orta ısılı bir ateşe oturtarak ıspanakları kendi sularıyle başlamalı Vakit vakit karıştırarak haşlanılan ıspanağı iyice süzüp kaptan çıkarmalı ve ince ince kıymalı Sonra bu ıspanağı, içinde kızgın yağ bulunan tavaya atarak kavurmalı Ispanak kavrulunca bunu büyükçe bir sahana almalı, kırılacak yumurta sayısınca çukurlar açmalı ve bu çukurlara birer yumurta kırmalı Yumurtalar pişince tuzunu, biberini serpmeli ve sıcak sıcak servis yapmalı

Alıntı Yaparak Cevapla

İspanaklı Yumurta Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanaklı Yumurta Tarifi



Ispanaklı Yumurta

Gerekli malzeme:
750 gr ıspanak
4 yumurta
3 soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Kırmızı tozbiber

Ispanakları temizleyip bol suda yıkayın İyice süzüp iri iri doğrayın Soğanları soyup kıyın
Sıvıyağı tavada ısıtın Soğanı ekleyip 3-4 dakika pembeleşinceye kadar soteleyin Ispanak, tuz ve karabiberi ilave edip pişirin
Yumurtaları ıspanakların ortasına kırıp kısık ateşte tavanın kapağı kapalı olarak 2-3 dakika pişirin Kırmızı tozbiberi serpiştirip sıcak olarak servis yapın

Ispanaklı Yumurta

Yarım kg ıspanak
1 adet kuru soğan
3 çorba kaşığı sıvı yağ
4 adet yumurta
Tuz
Pul biber
Karabiber

Ispanaklar yıkanır, süzülür, doğranır Tencereye aktarılır Üzerine ince kıyılmış soğan, tuz ve yağ eklenir, karıştırılır (Hiç su konmaz) Tencerenin kapağı kapatılır Kısık ateşte hiç açmadan 25 dakika pişirilir Süre sonunda ıspanakların aralarına 4 adet oyuk açılır Oyuklara yumurtalar kırılır Üzerine karabiber ve pul biber serpilir Ağzı kapalı olarak yumurtalar istenen kıvamı alana kadar pişirilir

ISPANAKLI YUMURTA

1/2 kg ıspanak
6 yumurta
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 orta boy soğan

Ispanağı ayıklayıp yıkayınız İncecik kıyarak tencereye koyunuz Yağ tuz, ince kıyılmış soğan ilâve edip hafif hararetli ısıda yumuşayıncaya kadar pişiriniz
Küçük bir tepsiye yerleştirip yumurta adedine göre yuva açınız Her yuvaya bir yumurta kırıp üzerine tuz serpiniz Kapak örtüp aklar hafif sertleşinceye kadar pişiriniz Arzuya göre üzerine karabiber serpiniz

ISPANAKLI YUMURTA

Malzeme:
1/2 kg ıspanak
3 yumurta
1 adet soğan
Biraz sıvı yağ
Tuz

Yapılışı:
Ispanağı iyice yıkayıp, doğrayın Soğanı doğrayıp, sıvı yağda kavurduktan sonra, ıspanakları ilâve edin Rengi koyulaşıncaya kadar kavurun Yumurtaları aralıklı kırıp, dağıtmadan pişirin

ISPANAKLI YUMURTA

Malzeme:
500 gr ıspanak
2 soğan
6 yumurta
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 kahve kaşığı karabiber
tuz

Yapılışı:
Bir tencereye ayıklanmış doğranmış ıspanakları koyup kendi suyuyla haşlayın Suyunu süzün ve elinizde sıkarak suyunu çıkartın Sonra bir tencereye yağ ile soğanları koyup kavuran Sonra ıspanağı katın Ispanaklara yarım bardak su koyup ıspanaklar suyunu çekinceye kadar pişirin Ispanakları çatalla keserek 6 adet yuvarlak hazırlayın ve yumurtaları bu yuvarlakların içine kırın

ISPANAKLI YUMURTA

MALZEMESİ:
750 gr ıspanak
6 yumurta
2 adet soğan
sıvı yağ
karabiber
kırmızı biber
tuz

Kızgın yağda ince doğranmış soğanı pembeleştirip tuzunu ekleyin Ispanağı ve karabiberi soğanın üzerine ekleyip karıştırarak öldürün Ispanağın üzerinde oyuklar açıp yumurtaları oyukların içine kırın ve kırmızıbiberini serpiştirin Kısık ateşte yumurtaların akı beyazlayıncaya kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.