![]() |
Güveçte Mürekkep Balığı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Güveçte Mürekkep Balığı TarifiGüveçte Mürekkep Balığı Tarifi 16 adet mürekkep balığı filetosu 1 diş çok ince kıyılmış sarımsak 4 adet iri domates 1 adet defne yaprağı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1/2 tatlı kaşığı tuz 1 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan 1/2 kahve fincanı sirke 1) Mürekkep balığının içindeki mürekkep torbasını çıkarıp iyice yıkayınız ve ortadan 2'ye yarıp 1 santim genişliğinde enine dilimleyiniz ![]() 2) Domateslerin kabuklarını soyup enine ortadan yararak çekirdeklerini çıkarıp ince doğrayınız ![]() 3) Küçük bir tencereye zeytinyağını koyup kızdırınız, soğan, sarımsak ve defneyi atıp bir kere karıştırınız, domatesleri ve tuzu ilâve ederek suyunu tamamen çekinceye kadar 8-10 dakika pişiriniz ![]() 4) Dibi düz bir güveci ateşe koyup kızdırıp balıkların kıvrık yerlerini aşağıya getirerek diziniz ![]() 5) Sirkesini, domatesini de ilâve ederek ağzı sıkı kapalı olarak 10-12 dakika pişirip aynı kap ile servis yapınız ![]() |
![]() |
![]() |
|