![]() |
Alabalık Buğulama Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alabalık Buğulama TarifiMALZEMELER 4 adet Alabalık (fileto edilmiş) 4 adet defne yaprağı 3 adet domates 3 adet çarliston biber 1 ![]() 70 gr ![]() 250 gr ![]() 1 çorba kaşığı kapari turşusu Tuz ve karabiber HAZIRLANIŞI Domatesler halka halinde kesilip yağlanmış tavaya dizilir ![]() ![]() ![]() Çarliston biberler çekirdekleri çıkarıldıktan sonra uzun şeritler (veya halkalar) halinde kesilerek balıkların üstüne yerleştirilir ![]() ![]() Limon suyu ve balıkların üst seviyesine kadar su konur, kararınca tuz ve karabiber ilave edilir ve kapağı kapatılıp hafif ateşte 30 dakika pişirilir ![]() Not: İsteyenler 2 ila 3 diş doğranmış sarımsak ta ilave edebilirler ![]() |
![]() |
![]() |
|