![]() |
Ananaslı Yengeç Salatası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ananaslı Yengeç Salatası TarifiMALZEMELER 150 gr ![]() 1 yemek kaşığı peanut (yağ gibi kullanacağız ya da sıvıyağı) 1 diş sarmısak (üçe bölünmüş) 2 yemek kaşığı limon suyu 1 adet kesme şeker 1 dal yeşil soğan (çok ince kıyılmış) 3 dal taze nane 3 dal taze fesleğen 1 yemek kaşığı tuz 1 yemek kaşığı karabiber HAZIRLANIŞI Öncelikle bir bütün ananası ortadan boylamasına ikiye bölüp içini ufak küp parçalar halinde çıkaralım ![]() Bu arada yengeci tuzlu suda 10-12 dakika haşlayıp içinin etlerini çıkaralım ![]() ![]() Tavamızı kısık ateşe oturtup, yağı ya da peanutu koyalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Daha sonra bu yağın içine sıcakken şekeri atıp eritelim ![]() ![]() Bir kabın içinde bekleyen küp doğranmış yengeçlerimizi de ekleyip, en son küp doğradığımız ananas parçalarıyla karıştıralım ![]() Önceden içini oyduğumuz ananas kabuklarının içine bu karışımı yerleştirip, servise sunalım ![]() |
![]() |
![]() |
|