Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
burdur, keşkek, tarifi

Keşkek Tarifi ( Burdur )

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Keşkek Tarifi ( Burdur )



Keşkek Tarifi ( Burdur )

Malzemeler
Buğday
Su
Tereyağı

Yapılışı:
Keşkeklik buğday hazırlanır Dibek taşında su ile tavlanarak (ıslatılarak) kabuğu soyuluncaya kadar dövülür Dövme işi bittikten sonra su yardımıyla süzülerek dövülürken karışmış olan taşı kumu temizlenir Keşkek pişirme işinde kullanılan uzun saplı keşkeklik buğdayı ezecek şekilde hazırlanan kepçeler alınarak keşkek pişirme ustaları gelir Ateş yakılır, karıştıra karıştıra buğdayları ezerek kazanın dibine yapıştırmadan, yakmadan pişirilir Kazanın ağzı kapatılarak soğumaya bırakılır
Sabahleyin su ısıtılır, dinlenmeye bırakılan keşkekten istenilen kıvamı alıncaya kadar keşkek eklenir Isıtılarak yenilecek kıvama getirilen keşkek servis tabağına konulur, tereyağdan kavrularak üzerine gezdirilir Tabakta yağlanmış olan keşkek servise hazırdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.