Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balık, papaz, tarifi, yahnisi

Papaz Yahnisi (Balık) Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Papaz Yahnisi (Balık) Tarifi



BALIK PAPAS YAHNİSİ

Kefal, kırlangıç, palamut, uskumru gibi balıklardan

1000 gram balık
1/2 kahve fincanı domates salçası
100 gram zeytinyağı
7 diş sarımsak
2 kahve kaşığı kırmızı biber
700 gram soğan (7 büyük)
2 bardak su
2 orta boy havuç
Tuz

1 Yayvanca ve kenarlı bir tepsiye; iki buçuk kahve fincanı zeytinyağının yarısı ile, ince ve yarım ay olarak kesilmiş 7 büyük soğan koyarak, soğanlar az pembe bir renk alıncaya kadar aşağı yukarı 20 dakika kavurmalı, sonra soğanlara; küçük ve ince kesilmiş 2 orta büyüklükte havuç ile, ortalarından ikiye bölünmüş 7 diş sarmısak ilâve ederek, soğanlar iyice esmer bir renk alnıcaya kadar kavurmakta devam etmelidir
2 Sonra kavrulmuş soğan ve havuçlara, kalan bir bir çeyrek kahve fincanı zeytinyağı ile 2 bardak su, yarım kahve fincanı domates salçası, 2 kahve kaşığı kırmızı biber ve 2 tatlı kaşığı da tuz atarak, hepsini bir karıştırdıktan sonra tepsinin kapağını kapatmalı, soğan ve havuçları, orta ateşte 20 dakika pişmeye bırakmalıdır
3 Yirmi dakika sonra, tepsiye; pulları kazınmış, iç ve kulak denen solungaçları çıkarılmış, yıkanmış ve ikişer parmak genişliğinde parçalara kesilmiş 1 kg balık ilâve ederek, üstlerine 1 tatlı kaşığı tuz serpmeli ve tekrar tepsinin kapağını kapatarak orta ateşte balıkları 10-12 dakika pişirmeli ve ateşten alarak soğuduktan sonra servis yapmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Papaz Yahnisi (Balık) Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Papaz Yahnisi (Balık) Tarifi



USKUMRU PAPAS YAHNİSİ

Malzemeler (1 porsiyon için)
Uskumru 1 adet
Zeytinyağı (1 kahve fincanı) 45 gr
Kuru soğan (2 adet) 130 gr
Balık suyu (1/2 su bardağı)
Üzüm sirkesi (2 kahve fincanı) 80 gr
Limon suyu (1/2 adet) 30 gr
Tarçın (1 çay kaşığı) 15 gr
Tuz (1 çay kaşığı) 10 gr

HAZIRLANISI
Uskumrunun solungaçlarını çıkartın İçini temizleyip tuzladıktan sonra 2 saat bekletin
Soğanı ince ve yuvarlak doğrayın Bir kısmını pişirme kabına döşeyin ve üzerine çiğ uskumruyu dizin Soğanın geri kalanını balığın üstüne dizin Zeytinyağı, sirke, balık suyu ve tuzu ekleyin 200 derecelik fırında 15 dakika pişirin
Fırından çıkan balığın üzerine limon sıkın ve tarçın ekleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.