![]() |
Papaz Yahnisi (Balık) Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Papaz Yahnisi (Balık) TarifiBALIK PAPAS YAHNİSİ Kefal, kırlangıç, palamut, uskumru gibi balıklardan 1000 gram balık 1/2 kahve fincanı domates salçası 100 gram zeytinyağı 7 diş sarımsak 2 kahve kaşığı kırmızı biber 700 gram soğan (7 büyük) 2 bardak su 2 orta boy havuç Tuz 1 Yayvanca ve kenarlı bir tepsiye; iki buçuk kahve fincanı zeytinyağının yarısı ile, ince ve yarım ay olarak kesilmiş 7 büyük soğan koyarak, soğanlar az pembe bir renk alıncaya kadar aşağı yukarı 20 dakika kavurmalı, sonra soğanlara; küçük ve ince kesilmiş 2 orta büyüklükte havuç ile, ortalarından ikiye bölünmüş 7 diş sarmısak ilâve ederek, soğanlar iyice esmer bir renk alnıcaya kadar kavurmakta devam etmelidir ![]() 2 Sonra kavrulmuş soğan ve havuçlara, kalan bir bir çeyrek kahve fincanı zeytinyağı ile 2 bardak su, yarım kahve fincanı domates salçası, 2 kahve kaşığı kırmızı biber ve 2 tatlı kaşığı da tuz atarak, hepsini bir karıştırdıktan sonra tepsinin kapağını kapatmalı, soğan ve havuçları, orta ateşte 20 dakika pişmeye bırakmalıdır ![]() 3 Yirmi dakika sonra, tepsiye; pulları kazınmış, iç ve kulak denen solungaçları çıkarılmış, yıkanmış ve ikişer parmak genişliğinde parçalara kesilmiş 1 kg ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Papaz Yahnisi (Balık) Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Papaz Yahnisi (Balık) TarifiUSKUMRU PAPAS YAHNİSİ Malzemeler (1 porsiyon için) Uskumru 1 adet Zeytinyağı (1 kahve fincanı) 45 gr ![]() Kuru soğan (2 adet) 130 gr ![]() Balık suyu (1/2 su bardağı) Üzüm sirkesi (2 kahve fincanı) 80 gr ![]() Limon suyu (1/2 adet) 30 gr ![]() Tarçın (1 çay kaşığı) 15 gr ![]() Tuz (1 çay kaşığı) 10 gr ![]() HAZIRLANISI Uskumrunun solungaçlarını çıkartın ![]() ![]() Soğanı ince ve yuvarlak doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fırından çıkan balığın üzerine limon sıkın ve tarçın ekleyip servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|