Prof. Dr. Sinsi
|
Yeni Yılda Yeni Mesir Macunu Tarifi
Yeni yılda yeni mesir macunu Yapılışı Mazemeleri
Yeni yılda yeni mesir macunu
Manisa'nın simgeleri arasında yer alan mesirin üretimini yapan ve geleneksel festivalin düzenlenmesinde görev alan Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği, yeni yıl öncesi fındıklı, fıstıklı ve cevizli mesir macunu çeşitlerini tüketicilerin beğenisine sundu Dernek Başkanı Ufuk Tanık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 472 Uluslararası Manisa Mesir Festivali hazırlıklarının devam ettiğini, bunun yanında yeni yıla yeni ürünlerle girdiklerini belirtti Mesirin özünü bozmadan çeşitlendirmenin önem taşıdığını anlatan Tanık, şöyle konuştu:''Fındıklı, fıstıklı ve cevizli mesir macunu lokumları raflarda yerini aldı Mesirin çeşitlerini artırarak daha fazla tüketiciye ulaşmayı hedefliyoruz Derneğimiz 50 yıldan bu yana, mesir ve Manisa'nın tanıtımındaki görevini en iyi şekilde yerine getirmek için hem yurt içinde hem de yurt dışında çalışıyor Yeni ürün çalışmaları 2012 yılında da devam edecek Önemli olan mesirin özünü bozmadan, baharatları uygun şekilde kullanarak yeni ürünleri ortaya çıkarmak Yeni ürünlerin dışında mesir macununa yeni ambalaj için ARGE çalışmalarımız devam ediyor ''472 Uluslararası Manisa Mesir Festivali hazırlıklarının sürdüğünü anlatan Tanık, ''Mart ayında yapılacak festivalin geleneksel saçım töreninde Sultan Camisi kubbe ve şerefelerinden halkımıza 3,5 ton mesir macununu saçacağız Saçılacak olan 3,5 tonluk mesir macununun üretim çalışmaları devam ediyor'' dedi -Mesir macunu ihracatı-Dernek olarak ihracat belgesi alınmasının ardından Almanya'ya mesir macunu ihracatını gerçekleştirdiklerini anlatan Tanık, Almanya'dan 2 ton daha mesir macunu siparişi aldıklarını Rusya ve Avusturya ile de ihracat bağlantısı yapmak üzere olduklarını dile getirdi Mesir macunu 5'li çubuk paket, kavanoz, special paket, mesir çayı, mesir lokumu ve son olarak Antep fıstıklı lokum, fındıklı lokum ve cevizli mesir sucuk lokumu olarak üretiliyor -41 çeşit baharat-Mesir macununun yapımında anason, meyan balı, çivit, çöp çimi, çörekotu, darı, galanga, hardal, havlıcan, Hindistan cevizi, Hindistan çiçeği, hıyarşembe, kakule, karabiber, karanfil, kimyon, kişniş, zaferan, meyan balı, kebabe, karahalil, limon tuzu, udülkahır, iksir şekeri, topalak kökü, mürrüsafi, portakal çiçeği, portakal kabuğu, ravent, raziyane, safran, sakız, kara halile, sarı halile, sinameki, tarçın, topalak, vanilya, zencefil, zerdeçöp ve günbalı kullanılıyor
|