![]() |
Ekmeğin İçeriğinde Başka Neler Olacak? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ekmeğin İçeriğinde Başka Neler Olacak?Ekmeğin içeriğinde başka neler olacak? Ekmeklik buğday unundaki kül miktarı en az yüzde 0,70 olacak ![]() ![]() ![]() Taslağa göre, ekmeklik buğday unlarında Tip 550, 650 ve 850 tanımları kaldırılırken, ekmeklik buğday unu tek grupta tanımlandı ![]() Ekmeklik buğday ununda kül miktarı kuru maddede en az 0,70, en çok 0,90 olarak belirlendi ![]() ![]() ![]() Tam buğday ekmeği üretiminin yaygınlaştırılması için Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği'ne uyumlu olarak ilk defa “Tam Buğday Unu” ve “Gıda Amaçlı Buğday Kepeği” mevzuatta tanımlandı ![]() Taslakta, baklava gibi ürünlerde kullanılan özel amaçlı buğday unlarında kül miktarına ilişkin bir sınırlama getirilmezken, tüketici talebine göre istenilen kül miktarında üretim yapılabilecek ![]() |
![]() |
![]() |
|