![]() |
İrlanda Yahnisi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İrlanda Yahnisi Tarifiİrlanda Yahnisi Tarifi 12 parça (her biri yaklaşık 100 gr'lık) gerdan kısmından kuzu eti 1500 gr patates (kabukları soyulup dilimlenmiş) 500 gr soğan (iri doğranmış) 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kekik 500 gr (2+1/2 su bardağı) soğuk su Etlerin yağlarını iyice ayıklayınız ![]() ![]() ![]() Bütün malzemeyi en üste patates sırası gelecek biçimde döşeyiniz ![]() Suyu ekleyip tencereyi orta ateşe oturtarak kaynatınız ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, yahninizi geniş bir servis tabağına aktararak servis ediniz ![]() Not: İrlanda yahnisini tek başına ya da lahana ile servis edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|