![]() |
İspanyol Sosu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanyol Sosu Tarifiİspanyol Sosu Tarifi 125 gr (1/2 su bardağından biraz fazla) rafine yağ 1 orta boy soğan (dilimlenmiş) 60 gr yağsız dana eti (ince doğranmış) 60 gr yağsız jambon (ince doğranmış) 4 sap maydanoz (doğranmış) 90 gr (3/4 su bardağı) un 2500 gr (15 su bardağı) et suyu 2 çorba kaşığı mantar (doğranmış) 2 karanfil 2 defne yaprağı 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Rafine yağı orta ateşte kalın bir tencerede eritip içine soğan, havuç, dana eti, jambon ve maydanozu ekleyiniz ![]() ![]() ![]() Yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak et suyunu ekleyip, sosu orta ateşte kaynatınız ![]() ![]() Ateşin altını iyice kısıp karanfil, defne yaprağı, tuz ve biberi ekleyerek 1 saat, arasıra karıştırarak demlendiriniz ![]() ![]() Sosu, dibine birkaç tülbent yerleştirilmiş süzgeçten geçirip bir kaseye akıtınız ![]() ![]() Tencereyi çalkalayarak sosu tekrar içine koyup, ağır ateşte pişiriniz ![]() ![]() ![]() Sosu tadarak gerekirse biraz daha tuz ve biber ekleyiniz ![]() ![]() Not: İspanyol sosunu pirzola, sebze, av eti ve yumurtayla servis edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İspanyol Sosu Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanyol Sosu Tarifibrown sos birkaç adet mantar 1 dilim jambon 1 soğan 1 havuç biraz domates salçası Doğranmış mantar, jambon, soğan ve havucu brown sosa ilave edin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İspanyol Sosu Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanyol Sosu TarifiMalzemeler (1 lt ![]() 3 kg ![]() 150 gr ![]() 1 diş sarımsak 200 gr ![]() 5 lt ![]() 300 gr ![]() 150 gr ![]() 1 bağ maydanoz 175 gr ![]() Yapılışı: Kemikler yağda kızartılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İspanyol Sosu Tarifi |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanyol Sosu TarifiKullanılacak malzeme : 4 çorba kaşığı (80 gram) tereyağı, 1+2/5 kahve fincanı (70 gram) un, 1/2 kilo (yağsız dana eti, dana yanağı, jambon), 1 sap kereviz, 1 baş soğan, 1 havuç, gerektiği kadar et suyu ![]() Yapımı : Çok hafif bir ateşin üzerine oturtulmuş bir tavaya 70 gram unla 60 gram tereyağı konur ![]() ![]() ![]() Bir başka kapta tutarı yarım kilo olan ince ince kesilmiş yağsız dana eti, dana yanağı ve jambon, bir çorba kaşığı tere-yağıyla kavrulur ![]() ![]() ![]() Vakit vakit karıştırarak ve gerektikçe üzerlerine et suyu dökülerek bunlar üç saat pişirilir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|