Börülce Tarator (Manisa) Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Börülce Tarator (Manisa) TarifiBörülce Tarator (Manisa) Manisa İl Kültür Müdürülüğü Malzeme: 1 kg taze börülce, 5-6 diş sarımsak, 2 limonun suyu, 1,5-2 fincan zeytinyağı, 1 çorba kaşığı un, biraz tuz Yapılışı : Börülcelerin varsa kılçıkları ayıklanarak, 3-4 cm uzunluğunda doğranır Az tuzlu suda haşlanarak süzülür Sarımsaklar biraz tuz ile dövülür, çukur bir kap içinde limon suyu, zeytinyağı ve 1 çorba kaşığı un ilavesiyle iyice karıştırılır Haşlanıp, süzülmüş ve soğutulmuş börülceler kapaklı bir kaba alınarak hazırlanan sos üzerine dökülerek en az birkaç saat dinlendirildikten sonra servis yapılır
|
|
|
|