Deniz Mahsülleri Ve Rezene Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Deniz Mahsülleri Ve Rezene TarifiDeniz Mahsülleri ve Rezene MALZEMELER 18 Adet Cannelloni 1 İstakoz 2 Yengeç 20 cl Kaynatılmış Balık Suyu 2 Havuç 2 Kereviz Dalı 3 Rezene 5 cl Pastis10 cl Taze Krema20 gr Tereyağ1 Soğan 1 Diş Sarımsak 1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 25 cl Beyaz Şarap1 Demet Fesleğen Tuz, Karabiber HAZIRLANIŞI İstakozu 7 dakika, yengeci de 10 dakika sırayla balık suyunda kaynatın Etlerini kücük parçalara ayırın Kereviz ve havuçları kıyın istakozun başını ve yengeç kabuklarını etsuyunda haşlayın![]() Zeytinyağında sarımsak ve soğanla birlikte kavurun Beyaz şarabı ısıtın, fesleğen demetini ekleyin ve 10 dakika kısık ateşle kaynatın Rezeneyi buharda 15 dakika pişirin![]() Havuç ve kerevizleri tereyağında biraz pişirin Pastisi ısıtın 10 cl deniz mahsulü suyuna, kremayı ekleyip karıştırın İstakoz ve yengeç etini kıyılmış fesleğenle hafifçe karıştırın![]() Karışımı cannellonilerin içine doldurun Rezeneyi mikserde karıştırın ve suzun Tabaktaki cannelloni?lerin altına yayın
|
|
|
|