![]() |
Can Dündar' Dan... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Can Dündar' Dan...Evlilik, inanmadigim halde içerisinde 17 seneyi bitirdigim bir kurum benim için ![]() ![]() 17 senede (abartmiyorum) 40 çift arkadasimin son verdigi kurum ayni zamanda da ![]() ![]() ![]() Evliligimin bu kadar uzun sürmesinin gizi belkide kuruma inanmamaktan geçiyor ![]() Evliligi toplumun dayattigi sekilde yasamamaktan ![]() ![]() ![]() Nedir bu dayatmalar? Erkegin muhakkak kadindan yasça büyük olmasi, egitim seviyesinin erkegin lehine yada en azindan esit olmasi bunlarin sadece ikisi ![]() ![]() ![]() Olmaz, yürümez diyor toplum ![]() ![]() ![]() olmali ki, kadina "hot" dediginde oturmali kadin ![]() ![]() ![]() Yada yumusatiyorlar; efendim kadin erkekten önce çöktügü için (hani dogum felan) küçük olmaliymis yasi ![]() ![]() ![]() Egitimde de böyle ![]() ![]() olurmus, evde kalmakmis layiki ![]() ![]() ![]() ![]() ESiM BENDEN 2 YAS BÜYÜK; ne "hot" dememe gerek kaldi 17 senede, ne de benden önce çöktü ![]() ![]() ![]() Yillar içinde ben yaslandikça o gençlesti, "oo Can bey kapmisiniz çitiri" esprilerine muhattap dahi oldum ![]() ESiM 3 ÜNiVERSiTE BiTiRDi; ben bi taneyi 9 senede bitirdim ![]() ![]() Ne o bana bilmislik tasladi, ne ben ona ezik baktim ![]() ![]() ![]() Kulaga gelen müzik tekse de, onu olusturan notalar farklidir der Halil Cibran ![]() ![]() ![]() Bunu unutmadik biz ![]() Ben dinlerken o konustu 17 sene ![]() O öfkeliyken ben, ben öfkeliyken o "haklisin bitanem ![]() ![]() ![]() öfke bitip firtina duruldugunda "ama bi de böyle düsün" de dedik fikrimizi savunurken ![]() Farkli insanlar olarak görmedik birbirimizi, ayni amaç için savasan neferlerdik bu hayatta ![]() ![]() ![]() Asla bilmedik ne kadar para kazandigimizi, ortak cüzdanimizdan gerektigi kadar aldik ![]() ![]() Ne kadar çalarsa çalsin masanin üstünde telefon, kim bu saatte arayan karsi cins diye sorgulamadik da ama ![]() ![]() ![]() Sevginin en büyük dostuydu bizim için "güven" ![]() ![]() ![]() güvenin ardina saklanmis bir "saygi" vardi daima ![]() ![]() ![]() Ne kavgalar, ne badireler atlattik 17 senede ![]() ![]() ![]() Eee ülkeler neler gördü, biz çekirdek aile mi sütliman yasayacaktik ![]() ![]() ![]() Öyle bir girdik ki birbirimize, ben ilk kez odamin disinda yattim bi gece, misafir odasinda ![]() ![]() ![]() Gece yarisi kapi açildi, esim "ne yapiyosun burda?" diye sordu kapinin esiginden, "uyuyorum" dedim buz gibi bi sesle ![]() ![]() ![]() Gitti, gelmesi 1 dakikasini almisti elinde yastikla ![]() ![]() ![]() ![]() "ne yapiyosun?" dedigimde "benim yerim senin yanin, sen gelmezsen ben gelirim" dedi ![]() ![]() ![]() Anladim ki o gece, en uzun kavgamiz yat saatine kadar sürecek ![]() ![]() ![]() Ve bence dogrusu da bu ![]() ![]() ![]() Özen gösterdik o günden sonra, evin her yerinde kavga ettik, yatak odamiz haric ![]() ![]() Kirsak da zaman zaman kalplerimizi, asla kin tutmadik birbirimize ![]() ![]() ![]() Toplum kurallariyla oynasaydik bu oyunu belki de 41 inci çift olacaktik o listede ![]() ![]() ![]() Ama oyunun kurallarini biz koyduk ![]() ![]() ![]() bizim oyunumuzdu, oynanan ![]() ![]() ![]() Evlilik; hesapsiz içine dalinmasi gereken bir oyun bence ![]() ![]() ![]() Topluma kulaklarini tikayarak hemde ![]() ![]() ![]() de bizim sözlerimizle ![]() ![]() ![]() Sadece gönlünüzden geçtigince ![]() ![]() ![]() Dedigi gibi Ataol Behramoglu' nun; " ![]() ![]() ![]() mi büyük yasayacaksin, irmaklara, göge, bütün evrene karisircasina ![]() sunulmus bir armagandir ![]() Ve hayat, sunulmus bir armagandir insana ![]() ![]() ![]() CAN DÜNDAR |
![]() |
![]() |
![]() |
Can Dündar' Dan... |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Can Dündar' Dan...Sen ki en cilvelisisin mevsimlerin, afrodizyakların en etkilisi, sevdanın suç ortağısın ![]() Yapma bunu bana! ![]() ![]() Bahar, yalvarırım çek git işine! ![]() ![]() Salma üstüme çiçeklerini, aklımı çelme! ![]() ![]() Her sabah çimenlerin çiyden ürpererek uyanıyor bahçemde; sonra güneşle oynaşıp tütsülenmiş gibi buğulanıyor ![]() Ne zaman sokağa çıksam badem ağaçları salkım saçak çiçek ![]() ![]() ![]() Kavaklar kıpır kıpır, ıslık ıslığa meltem ![]() ![]() ![]() Kırda dayanılmaz bir kekik kokusu, toprakta türlü çeşit börtü böcek ![]() ![]() ![]() Yapma bunu bana bahar, Böyle üstüme gelme! ![]() ![]() Zaten damarlarıma zor zaptediyorum kanımı ![]() ![]() ![]() çoktan cemreler düşmüş beynime, yüreğime ![]() ![]() ![]() Kalbimin buzları erimiş ![]() Göğüs kafesimde ne idüğü belirsiz bir kıpırtıyla geziyorum nicedir ![]() ![]() ![]() bir de sen çıldırtma beni ![]() ![]() ![]() Krizdeyim ben ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Al git serçelerini sabahlarımdan, çağlalarına, kokularına hakim ol ![]() Meltemlerine söyle, deli gibi ıslık çalıp sokağa çağırmasınlar beni ![]() ![]() ![]() Bulutların üşüşmesin başıma ![]() ![]() ![]() Girme kanıma benim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sen ki en cilvelisisin mevsimlerin, afrodizyakların en etkilisi, Sevdanın suç ortağısın ![]() Kıyma bana! ![]() ![]() Biliyorum çünkü, yine kandırıp yeşillendireceksin aşka; gövdemi azdırıp sonra birden çekip gideceksin ![]() Tam kanım kaynamışken sana, toplayıp allarını morlarını, beni bir kuraklığın ortasında terk edeceksin ![]() ![]() ![]() O iple çektiğim ışığın, dayanılmaz olacak o zaman ![]() ![]() ![]() Ne o delişmen sabahlar kalacak, ne günaha çağıran çapkın eteklerin uçuştuğu günbatımları ![]() ![]() ![]() Tembel kuşların şakımaktan bitap, ebruli çiçeklerin kokmaktan ![]() ![]() ![]() Buselerin nemi kuruyacak çöl rüzgârlarında ![]() ![]() ![]() Yeşerttiğin çiçekler, yürekler solacak; damar damar çatlayacak ruhumuz ![]() ![]() ![]() Hayat, bir ezik otlar diyarına dönüşecek yeniden ![]() ![]() ![]() Yüreğim viraneye ![]() ![]() ![]() Her bahar sarhoşluğu gibi, geçecek bu sonuncusu da ![]() ![]() ![]() Ebedi bahar, bir başka bahara kalacak ![]() İyisi mi, hiç azdırma ruhumu bahar ![]() ![]() ![]() İş açma başıma ![]() ![]() ![]() Git işine! Yoldan çıkarma beni! ![]() ![]() ![]() Can DÜNDAR |
![]() |
![]() |
|