![]() |
Felsefi Aşk Sözleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Felsefi Aşk Sözleri![]() Ve aşk iki kez geldiğinde Ve iki kez yalan söylediğinde Bir daha asla sevmemeye karar verdik, Böylesi adilaneydi, Bize ve aşkın kendisine ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ne de Mucize; Yaşayacağız, Öleceğiz ![]() ![]() ![]() Charles Bukowski Bazen birinin yokluğuna o kadar alışırsınız ki, başka birinin gelip o boşluğu doldurmasından korkarsınız ![]() Balzac "hep olmayacakları mı ister insan… hep olmayacağa mı yönlendirir yoksa olayları içimdekiler eylül dansından geri kalanlar ver elini olric… aşk´ın bizi bıraktığı sahilden başlayıp ![]() ![]() ![]() tüm gereksiz cam kırıklarını…'' Oğuz Atay "Bir kadınla üç şey yapabilirsin: Ya onu seversin, ya onun için acı çekersin ya da onu yazarsın ![]() Justine Yıldızların ateşinden kuşku duy; Güneşin hareketinden kuşku duy; Gerçeğin doğruyu söylediğinden kuşku duy; Ama sevgimden kuşku duyma Shakespeare "Birine ya da bir şeye sadık olmak zorundaysam, öncelikle kendime sadık davranmalıyım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ve hiçbir şey bana ait değilse, benim olmayanlar için kaygılanmamın gereği de yok demektir; bugün ömrümün ilk(ya da son) günüymüş gibi yaşamam daha doğru ![]() Paulo Coelho Tamam mesafeler aşka engel değildir ama, Ben burada ağlasam onun yanakları ıslanır mı orada" ? Fiddler on the Roof Sevgi yalnız belli bir insana bağlılık değildir; bir tutumdur; kişinin yalnız bir sevgi nesnesine değil, bütünüyle dünyaya bağlılığını gösteren bir kişilik yapısıdır ![]() ![]() Erich Fromm - Sevme Sanatı Gönül, her an sevdiğinin kapısında ol; Her istediğini onda ara, onda bul ![]() Aşk tavlasında hileye kaçma kalleşçe: Koy canını ortaya, soyulursan soyul ![]() Ömer Hayyam Sevgi bir etkinliktir; edilgen bir olay değildir; bir şeyin içinde olmaktır, bir şeye kapılmak değildir ![]() ![]() Erich Fromm - Sevme Sanatı ''Engeller beni durduramaz, her bir engel kararlılığımı daha da güçlendirir ![]() (Leonardo da Vinci) Korkudan sahnede eli ayağına dolaşıp, Rolünü şaşıran kötü bir oyuncu misali; Ya da azdıkça içine sığmayan öfkesi taşıp Kendi yüreğini zayıf düşüren çılgın biri gibi, Unutuyorum, kendime güvenim olmadığından mutlaka, ![]() ![]() ![]() Ve aşkımın yükü öylesine ağır geliyor ki bana, Kendi aşkımın gücü karşısında eziliyorum sanki ![]() O halde, nedemek istediğimi bakışlarım anlatsın, Konuşan gönlümün sessiz sözcüsü olsun onlar; Aşkımı onlar açığa vursun, derdime çare arasın; Öyle ki, hiç kalsın yanında, durmadan konuşanlar ![]() Ah, sessiz aşk neler yazmış, öğren artık okumayı, Aşkın sırrına ermişler bilir gözleriyle duymayı ![]() ![]() ![]() Sone 23 - William Shakespeare |
![]() |
![]() |
![]() |
Felsefi Aşk Sözleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Felsefi Aşk SözleriBaşka birisine kendime yetemediğim için bağlanıyorsam, karşımdaki kadın ya da erkek benim için bir cankurtaran olabilir belki ama aramızdaki bağ sevgi bağı olamaz ![]() ![]() Sevme Sanatı / Erich Fromm Sessizliğe inananlardan yanayım; bu konuda saatlerce konuşabilirim ![]() Bernard Shaw İşleyebileceginiz en büyük günah, başkasından nefret etmek değil, ona kayıtsız kalmaktır ![]() ![]() Bernard Shaw Yalnız kalmaktan daha kötü şeyler de vardır hayatta , ama genellikle bir ömür alır bunun farkına varmak o zaman da çok geçtir ve çok geçten daha kötü bir şey yoktur hayattta ![]() Charles Bukowski Kalbinde çözülmeden kalan herşey için sabırlı ol ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sen Ölünce Kim Ağlar - Robin Sharma Başımıza gelen herhangi bir belâda, tesirinden çok niyete bakarız ![]() Jean-Jacques Rousseau "Kendini suçlu hissetme diyorum kendi kendime ![]() ![]() Paulo Coelho Sefil düşünceler ve küçüklükler arasında kaybolup, hayattaki büyük sırrı çözemedik, soru da cevapsız ve acımasız kalakaldı ![]() ![]() Nasıl yaşadın, neden öyle yaşadın, neyi yapabilecekken yapmadın, başka bir yol, başka bir anlam arıyordun, yanlış zilleri, yanlış kapıları çaldın, yanlış yollara saptın, yanlış insanları sevdin, y ![]() ![]() ![]() ![]() Devamını Gör Kızıla Boyalı Saçlar / Kostas Mourselas Kendini olduğundan az göstermek, alçakgönüllülük değil, budalalıktır; kendine değerinden az paha biçmek korkaklıktır, pısırıklıktır ![]() ![]() Montaigne / Denemelerden Birisini sevmek yalnız güçlü bir duyguya kapılmak değildir; bir karardır, bir yargıdır, bir söz vermedir ![]() ![]() ![]() Erich Fromm - Sevme Sanatı |
![]() |
![]() |
![]() |
Felsefi Aşk Sözleri |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Felsefi Aşk SözleriBaşka birisine kendime yetemediğim için bağlanıyorsam, karşımdaki kadın ya da erkek benim için bir cankurtaran olabilir belki ama aramızdaki bağ sevgi bağı olamaz ![]() ![]() Sevme Sanatı / Erich Fromm İyimiş ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Felsefi Aşk Sözleri |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Felsefi Aşk Sözlerine varlığa sevinirim ne yokluğa yerinirim aşk ile avunurum bana seni gerek seni |
![]() |
![]() |
|