![]() |
Siirler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() SiirlerKAPATIYORUM GÖZLERİMİ SONSUZLUĞA ![]() ![]() ![]() Kapatıyorum gözlerimi sonsuzluğa ![]() ![]() ![]() Tek bir anı bırakmadan Yokluğundan yapılmış bu kenti siliyorum ![]() ![]() ![]() İçimin unutulmayan yüzü! Sen hiç anlamadın gözleri sensiz kızı ![]() ![]() ![]() İçi seninle dolup taşan Varlığına ağrılar büyüten Bu çaresizi hiç anlamadın! ![]() ![]() ![]() Bu kentte yaşamak ölüm kadar yalnızlıktı bana Olmayanı hayalimde görürdüm, Olanlarsa hep uzağımda ![]() ![]() ![]() İşte ben de gidiyorum; Uzağındayken daha da uzağına ![]() ![]() ![]() İçimin çoğunluğu doludur seninle ![]() ![]() ![]() Bendeki seni anlatamaz sözlerim ama, Sensiz kere sen varsın içimde! Ne kadar sensizsem O kadar senle doluyum işte! ![]() ![]() ![]() Düşünce değil Ben her daim seni yaşarım buralarda ![]() ![]() ![]() Oysa şimdi Kapatıyorum gözlerimi sonsuzluğa ![]() ![]() ![]() Dayanma gayretim çok ama, Çarem yok! Kalbim delik,deşik! Mıhlanıp kaldığın sol yanımda Sancılar şiddetini arttırdı ![]() ![]() ![]() Sabahladığım her gecenin sonunda Seni bugün de sevebileceğim diye şükrediyorum, Mevla’ya senin için dua sunacağım’’diye akşama varıyorum ![]() ![]() Bekliyorum;kapı eşiğinden girecek ölüm meleğini ![]() ![]() ![]() Kapatıyorum gözlerimi sonsuzluğa… Boydan boya uzandığım ölüm döşeğinden Her defasında doğruluyorum; Musalla taşı soğukluğuyla ![]() ![]() ![]() ZEHRA ÖNER |
![]() |
![]() |
![]() |
Siirler |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() SiirlerRabbİm Aşkın aldı benden beni, seviyorum Rabbim seni ! Senin sevgin,pek tatlıymış, seviyorum Rabbim seni ! Ne varlığa sevinirim, ne yokluğa yerinirim ![]() Aşkın ile zevklenirim, seviyorum Rabbim seni ! Emrettin ibadetleri, medhedin iyi halleri, verdin sonsuz ni,metleri, seviyorum Rabbim seni ! Ne nankör nefsim var aceb, zevk için,bana kıyar hep ! Ben hakiki zevki buldum, seviyorum Rabbim seni ! İbadeti güzel yapmak, dünya için de çalışmak, gece gündüz işim çünki, seviyorum Rabbim seni ! Sevmek lafla olmaz hilmi, Rabbim,çalışınız dedi ![]() Halindende anlaşılsın ; seviyorum Rabbim seni ! İslam düşmanları nice, çatıyor dine sinsice ![]() Durursan doğrumu olur, seviyorum Rabbim seni ! Aşık tenbel oturur mu ? Ma'şüka toz kondururmu ? Düşmanı sustur da,söyle : Seviyorum Rabbim seni ! |
![]() |
![]() |
![]() |
Siirler |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() SiirlerSENSİZLİĞİN İÇİNDEKİ BEN! ![]() ![]() Ah bu ben, artık ben olmaktan sıyrılıyor ![]() Sensizliğin içinde artık sen de yoksun ben de yokum ![]() ![]() Yokluğun içindeki yeniden diriliş, ölüme susadı ![]() ![]() Olmayan bir çölde, olmayan bir zamanda yaşamanın ölmek olduğunu hissediyor ta derinlerden ![]() ![]() Ne sen gelmişsin yüreğime ne de ben sana gitmişim ![]() Ne de ölmeye mahkum yürek iklimlerinde bu aşk dirilmiş ![]() Hep sonbaharı müjdelermiş de haberimiz yokmuş ![]() Ah bu ben, artık ben olmaktan sıyrılıyor ![]() ![]() Umudun çantasını alıp sessizce çekip gidiyor ![]() ![]() ![]() ![]() Kim bilir hangi zamana, hangi mekana? Götürdüğü yerlere yüreği alışacak mı bakalım? Yoksa farkında olmadan yüreğinin istediği yere mi gidecek bilinmez ![]() ![]() Aç susuz kalacak belki ![]() ![]() Belki de hiçbir mekanda mekan tutamayacak ![]() Rızkı veren Allah’a sığınacak sadece ![]() ![]() Değil mi ki yüreklerin kalplerin açlığını da ‘O’ bilir ![]() ![]() Ve bu açlığı susuzluğu ‘O’ndan başkası gideremez ![]() Ah bu ben,artık ben olmaktan sıyrılıyor, Sensizliğin içinde sen’in varlığının var olması için hep dua ediyor, Kendi benliğindeki sen’i yok ederek ![]() Geçmişin geçmişliğini bir tarafa bırakıp, Geleceğin umut ışığını da yanına alarak , ‘Keşke’lerin kağıda yazılan harflerini parçalıyor ![]() ![]() Kışa doğru uzanıyor yolculuğu ![]() ![]() Bir kardelen olmanın savaşını veriyor toprak altında ‘bekleneni’ bekleyerek Yusuf’un zindanda çilesi gibi ![]() Züleyha’nın aşkını veren AŞKIN SAHİBİNE sabrın ve takvanın çilesiydi bu ![]() ![]() ![]() Yusuf belki de bununla Yusuf oldu ,güzeller güzeli Yusuf! ![]() ![]() Bir kardelen gibi zindanda bekledi ![]() ![]() Ve sonra AŞKIN SAHİBİ ona beklediğini bekletmeden verdi ![]() Beklediğinden daha güzel, daha inançlı bir Züleyha’yı sundu vuslatla birlikte ![]() Bir kardelen misali yarıp geçti AŞK İMTİHANINI takvayla ve sabırla ![]() ![]() Ah bu ben ,ben olmaktan sıyrılıyor ![]() Şimdilerde bilinmeyen ama O’nun bildiği bir kişiyi düşünüyorum ![]() Benim olmasını istediğim bir Yusuf’a Züleyha olmanın çabasını vererek ![]() Kozanın içindeki kelebek gibi, Önce kendi kabuğumda olgunlaşacağım, Neden sonra kabuğumu kırıp, özgürlüğün sırrına ereceğim ![]() Yorulduğumda beni kucağına alacak, güzelliğiyle, kokusuyla beni kendine çekecek, Bir gülün tenine dokunacağım sonra ![]() Görenler kelebeğin gül ile buluşmasını hayretle seyredecek ![]() ![]() her şeyi mükemmel bir düzen içerisinde yaradan ALEMLERİN RABBİNİ düşünerek ![]() ![]() (yürek kalemimden ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Siirler |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() SiirlerTevfizname-1 Bir işi murad itme Olduysa inad itme Hak’tandır o, reddetme Allah görelim n’eyler N’eylerse güzel eyler Hiç kimseye hor bakma İncitme, gönül yıkma Sen, nefsine yan çıkma Allah görelim n’eyler N’eylerse güzel eyler Erzurumlu İbrahim Hakkı Tevfizname-2 Gönlün Hakk’a perg eyle Takdirini derk eyle Tedbirini terk eyle Allah görelim n’eyler N’eylerse güzel eyler Hoş sabr-ı cemilimdir Takdir-i kefilimdir Allah ki vekilimdir Allah görelim n’eyler N’eylerse güzel eyler Her dilde anın adı Her canda anın yadı Her kuladır imdadı Allah görelim n’eyler N’eylerse güzel eyler Naçar olacak yerde Nagâh açar ol perde Dermân eder ol derde Allah görelim n’eyler N’eylerse güzel eyler Az ye az uyu, az iç Ten mezbelesinden geç Dil gülşenine göç Allah görelim n’eyler N’eylerse güzel eyler Geçmişle geri kalma Müstakbele hem dalma Hâl ile dahi olma Allah görelim n’eyler N’eylerse güzel eyler Her dem, anı fikr eyle Zirekliği koy şöyle Hayranlığı bul söyle Allah görelim n’eyler N’eylerse güzel eyler Gel hayrete dar bir yol Kendin unut, anı bul Koy gafleti, hazır ol Allah görelim n’eyler N’eylerse güzel eyler Her sözde nasihat var Her şeyde zinet var Her işte ganimet var Allah görelim n’eyler N’eylerse güzel eyler Her söyleyeni dinle Ol söyledeni anla Hem eyle kabul-i canla Allah görelim n’eyler N’eylerse güzel eyler Vallahi güzel etmiş Billlahi güzel etmiş Allah görelim n’etmiş Ne itmişse güzel etmiş Erzurumlu İbrahim Hakkı Tevfizname-3 Hak, şerleri hayr eyler Zannetme ki gayr eyler Ârif anı seyr eyler Allah görelim n’eyler Neylerse güzel eyler Sen, Hakk’a tevekkül kıl Teslim ol ve rahat bul Her işine razı ol Allah görelim n’eyler N’eylerse güzel eyler Deme şu niçün şöyle Yerindedir ol öyle Bak sonuna, seyr eyle Allah görelim neyler N’eylerse güzel eyler Sen adli zulüm sanma Teslim ol, oda yanma Sabr eyle sen, usanma Allah görelim n’eyler N’eylerse güzel eyler Hakk’ın olacak işler Boşdur gâm ü teşvişler Ol hikmetini işler Allah görelim n’eyler Neylersegüzel eyler Erzurumlu İbrahim Hakkı |
![]() |
![]() |
![]() |
Siirler |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() SiirlerBenİ Kalbİmİn Ellerİne Birakma Beni kalbimin ellerine bırakma Ya Rabbi… KALBİM Kİ KÖRDÜR istediğinden gayrısına… İstediğinin hayır mı yoksa şer mi olduğuna… Beni kalbimin ellerine bırakma Ya Rabbi ![]() ![]() Kalbimin elinden çektim çekeceğimi yıllarca… Şimdi dönüp içimde bir karanlık görüyorsam Ve bu karanlığın korkusuyla AYDINLIK SANDIGIM HER KÜÇÜK YILDIZBÖCEĞİNE KOŞUYORSAM Bunu acizliğimin duası say Ya Rabbi Cahilliğimi bağışla Ve ihtiyacı neyse onunla nimetlendir kalbimi… Gözümün pınarında her daim yaş hazır bekliyor ![]() Yürek sanki bir açık yara, ne değse sızım sızım sızlıyor ![]() Canı yanınca feryad ediyor insan Canı yanınca yanında kim varsa ona uzanıyor Şifa senin elindedir Ya Rabbi ![]() Yanlış adreslerden çevir adımlarımı DENENMİŞ YALNIŞLARLA YENİDEN YALNIŞA DÜŞÜRME BENİ ![]() ![]() Ben külhanbeyi cümlelerini çok kurdum Külhanbeyliğine soyunup kul olduğumu hatırladığım yollarda çokça yoruldum Şimdi birkaç hayat yaşamışçasına yorgun Birkaç hayat yaşamışçasına bitiksem Suçlu aramaya ne hacet suçlusu benim Ben hem kendi hayatımın HEM YİTİRDİĞİM ZAMANIN KATİLİYİM ![]() Şimdi ben adına herşeyimi tüketmiş kapında duruyorum Bir aralasan rahmet perdeni diye dua dua bekliyorum Ne hakkım var istemeye ne yüzüm biliyorum Lakin senin keremine sınır konmaz ![]() Senin rahmetin öyle bir deryadır ki benim günahlarım ona bent olmaz ![]() Affet Ya Rabbi Affınla yeniden yeşert kalbimi… Affet Ya Rabbi İSRAF ETMEME İZİN VERME KENDİMİ ![]() Namaz kılmayanlar kafir değildir, ama kafirler namaz kılmaz ![]() ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kızımın örtüsü batmakta reziLin gözüne Acırım tükrüğe biLLahi tükürsem yüzüne ![]() ![]() ![]() (Mehmet Akif Ersoy) |
![]() |
![]() |
![]() |
Siirler |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() SiirlerMedine'nin Gülü Andım yine Seni her şey yadımdan silindi, Hayalin gönlümün tepelerinde gezindi; Bu bir serap olsa da hafakanlarım dindi ![]() ![]() ![]() Andım yine Seni her şey yadımdan silindi ![]() Keşke hep aşkınla oturup aşkınla kalksam, Ruhlar gibi yükselip de ufkunda dolaşsam; Bir yolunu bulup gönlünden içeri aksam ![]() ![]() ![]() Keşke hep aşkınla oturup aşkınla kalksam ![]() Anlasam,vuslata ne zaman ferman gelecek? Hicranla yanan gönlüm durmadan inleyecek; İnleyip en taze hislerle hep bekleyecek ![]() ![]() ![]() Anlasam,vuslata ne zaman ferman gelecek? Kalbim bir güvercin gibi titrerken adından, Ne olur Sana ulaşmam için kanadından; Bana bir tüy ver,pervaz edeyim hep ardından ![]() ![]() ![]() Kalbim bir güvercin gibi titrerken adından ![]() Ey kupkuru çölleri Cennet'e çeviren Gül; Gel o bayıltan renklerinle gönlüme dökül! Vaktidir,ağlayan gözlerimin içine gül! ![]() Ey kupkuru çölleri Cennet'e çeviren Gül! Mecnun gibi arkanda koşan kulun olayım, Bir kor saç içime ocaklar gibi yanayım; Sensiz geçen bu acı rüyadan kurtulayım ![]() ![]() ![]() Mecnun gibi arkanda koşan kulun olayım ![]() ![]() ![]() Aklım uzakta kaldığı günleri saymakta, Ruhuma sisli-dumanlı bir kasvet yaymakta; Göster çehreni ki,güneş guruba kaymakta ![]() ![]() ![]() Aklım uzakta kaldığı günleri saymakta ![]() ![]() ![]() Son demde hiç olmazsa gurubun tulû olsun, Gönlüm ufkunun en taze renkleriyle dolsun; Her yanda tamburlar çalınsın;neyler duyulsun ![]() ![]() ![]() Ne olur,hiç olmazsa gurubun tulû olsun ![]() ![]() M ![]() Kırık Mızrap |
![]() |
![]() |
|