![]() |
Besmeleyle Kurban Kesmek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Besmeleyle Kurban Kesmek'İslam'a göre hayvanı besmele ile kesmek neden şarttır' sorusundan hareket eden bilimadamları, besmeleli ve besmelesiz kesilen etleri inceledi ![]() Halka ve Olaylara yazarı Osman Özsoy köşesinde kaleme aldığı Kurban ve Besmele konusunda çarpıcı tespitlerde bulundu ![]() : "Besmeleli etlerde her hangi bir mikroba rastlanmıyor, Besmelesiz etlerin teşhisinde ise, sürekli çoğalan, büyük ölçüde zararlı mikrop ve bakteriler tespit ediliyor" İşte osman Özsoy'un konu ile ilgili çarpıcı yazısı: Besmelenin sırrı ![]() ![]() ![]() Bilim adamları, hayvan kesimi sırasında dinen yerine getirilmesi zaruri olan ‘Bismillah, Allahu Ekber’ sözünün kesilen etler üzerindeki herhangi bir etkisi olup olmadığını araştırınca şaşırtıcı sonuçlarla karşılaşıyorlar ![]() Araştırmanın metot ve tekniği konusunda bilgi veren Şam Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof ![]() ![]() ![]() Sonuçta, Besmele ile kesilen hayvan etlerinin numunelerinin açık kırmızı gül rengini aldığı, besmelesiz kesilen et nûmunelerinin ise, siyaha yakın koyu kırmızı bir renge büründüğünü görülüyor ![]() Şaşırtan sonuç ![]() ![]() ![]() Prof ![]() ![]() ![]() Araştırmada yer alan bilim adamlarında Dr ![]() ![]() ![]() ![]() Besmele ve tekbirle kesilen hayvan etlerinde, Besmelesiz kesilen hayvan etlerinin aksine, et dokularında kan ve mikropların bulunmaması, besmelenin büyük bir mucizesi olarak karşımıza çıktı’ şeklinde görüşlerini dile getiriyor ![]() Araştırmayı yürüten grup adına Kuveyt Haber Ajansına açıklama yapan Prof ![]() ![]() ![]() Kesim farkı ![]() ![]() ![]() Aynı üniversitenin Veteriner Fakültesi Et Sağlığı Bölümü Profesörlerinden Fuad Nima; ‘Dünyanın birçok ülkesinde uygulanan, hayvanların uyuşturularak öldürülmesi işlemi sırasında kanın vücutta kalması, bu tür etlerin daha çabuk bozulmasına neden oluyor ![]() ![]() İnancımıza göre, Allah’ın haram veya helal kıldıklarında illa bir hikmet aramak gerekmez ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|