![]() |
İslam ' Da Aşk... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İslam ' Da Aşk...1-)AŞKIN NİTELİĞİ: İslam'da körü körüne bir aşk yoktur ![]() ![]() ![]() 2-)AŞKIN ZAMANLAMASI: Bir müslüman sadece evlenmek niyetiyle sevebilir ve evlendikten sonra görevlerini yerine getirebilecek donanıma sahip olmalıdır ![]() ![]() ![]() 3-)AŞK KİŞİYİ HARAMA GÖTÜRMEMELİDİR: Dinimizde aralarında nikah olmayan namahremlerin ilişkileri belirli kurallara bağlanmıştır ![]() ![]() Elbette ki aşk hafife alınamaz ve insanın duygularına hükmetmesi kolay değildir ![]() Şirler pençe-i kahrımdan olurken lerzan Bir gözleri ahuya zebun etti felek yani 'aslanlar benim kahır ve galibiyet pençemde tir tir titrerken felek beni ahu gözlü bir güzele köle etti'demektedir ![]() Aşk mıdır ki can-ı dil mülkünü yağma eyleyen Aşk mıdır sinem içinde gelip de can eyleyen Aşk mıdır ki boynuma takıp bela zincirini Gezdirip mecnun gibi alemde rüsva eyleyen… Aşk mıdır ki bivefa güller elinden geceler İnletip bülbülleri ta subh-u güya eyleyen Aşk mıdır ki bir keman ebru nigarın yadına Ok gibi kaddimi büküp benim de ya eyleyen… Aşk mıdır ki fenni derdi okutup aşıklara Fasl-ı babı sinemin levhinde inşa eyleyen Aşk mıdır ki bu Muhibbi sinesine dağ vurup Ahir anın gözleri yaşını derya eyleyen… Muhibbî ( Kanuni Sultan Süleyman ) Rasulullah (sav): “Hatice (ra) kadınlarının en iyisidir” Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HzAişe (ra) anlatır: “Hatice’nin kızkardeşi Hale Bintu Huveylid Rasulullah (sav)’ın yanına girmek için izin istedi ![]() ![]() ![]() Ebu Hureyre (ra) (Cebrail (as) Hatice’nin Hira dağına yiyecek getirdiğini şöyle anlatır) : “Cebrail Hz ![]() ![]() ![]() (Rivayetler Buhari’den) Aşk mıdır ki “Hatice (ra) kadınlarının en iyisidir” dedirten ![]() Aşk mıdır ki Hatice’nin dostlarını hatırına unutturmayan ![]() Aşk mıdır ki Hatice’nin Hale’sinin sesine Aman Allah’ım dedirten ![]() Aşk mıdır ki Hatice’yi dağlara Muhammed diye düşüren ![]() Müslümanım müslümanlardanım demek kadar insanı özgür kılan bir söz yoktur ve olamazda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Ahi Evran) |
![]() |
![]() |
|