![]() |
Tesettür Üzerine |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tesettür ÜzerineTesettürle ilgili Ayetler "Ey Peygamber! hanımlarına, kızlarına ve müminlerin hanımlarına söyle, dışarı çıkarken üstlerine cilbablarını alsınlar ![]() ![]() ![]() ![]() "Mümin kadınlara da şöyle: Gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Ay halinden kesilmiş ve evlenme için ümidi kalmamış olan yaşlı kadınlar zinet yerlerini erkeklere göstermemek şartıyla dış elbiselerini bırakmalarında onlar için bir günah yoktur ![]() ![]() "Ey Peygamber! Eşlerine, kızlarına ve müminlerin kadınlarına dış elbiselerinden üstlerine giymelerini söyle ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tesettür Üzerine |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tesettür ÜzerineTesettürle ilgili hadisler[/size] Umeys'in kızı Esma'dan nakledildi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu hadis-i şerif'ten hz ![]() ![]() ![]() ![]() Usame b ![]() ![]() ![]() ?Resulüllah (s ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ibn-i Abbas (r ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ?Ümmetimin son dönemlerinde bir takım adamlar olacaktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tesettür Üzerine |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tesettür ÜzerineHarbın oğlu Züheyr bana anlattı:bize Cerir Sehl'den o da babasından o da ebu Hureyre (r ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ateşlik iki sınıf insan ki ben onları henüz görmedim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alkame bin Ebi Alkame annesinin şöyle dediğini rivayet eder: "Abdurrahman'ın kızı Hafsa'nın başında, saçını gösterecek şekilde ince bir başörtüsü olduğu halde Hz ![]() ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tesettür Üzerine |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tesettür Üzerineİmam Serahsî bu nakilden sonra, kadının giydiği elbise çok ince de olsa yine aynı hükmü taşır, şeklinde bir açıklama getirir ![]() ![]() ![]() "Kadın örtülmesi gereken avrettir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tesettür Üzerine |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tesettür Üzerine[size="3">Hz ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |