![]() |
Kuran İ Hatim Edip Uyumak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuran İ Hatim Edip UyumakAişe Validemiz anlatıyor: Bir gece Peygamberimiz S ![]() ![]() ![]() ''Ey Aişe Geceleri şu dört şeyi yapmadan uyuma: 1>Kur'anı-ı Kerim hatim etmeden uyuma ![]() 2>Benim ve diğer Peygamberlerin şefaatlerine kavuşmadan uyuma ![]() 3>Mü'minleri kendinden hoşnut etmeden uyuma ![]() 4>Hac etmeden uyuma ![]() Bunları söyledikten sonra namaza durdu ![]() bitirdikten sonra, kendilerine dedimki: Ey iki cihanın güneşi olan Efendim , Annem ,Babam, canım sana feda olsun ![]() emrediyorsun ![]() nasıl yapabilirim? Tebessüm ederek buyurdular ki: ''Ya Aişe Ondan kolay ne var? Üç ihlas-ı şerifi ve bir Fatiha suresini okursan, Kur'an-ı Kerimi hatmetmiş olursun ![]() Bana ve diğer Peygamberlere salevat getirirsen şefaatimize kavuşmuş olursun ![]() Önce Mü'minlerin ve sonra kendi affını dilersen mü'minleri kendinden hoşnut etmiş olursun ![]() Şu Tesbihini okursan Hac etmiş sayılırsın ![]() ''Sübhanallahi vel-hamdülillahi ve la ilahe illallahü vahdehü la şerike leh, lehülmülkü ve lehül-hamdü ve hüve ala külli şey'in kadir'' |
![]() |
![]() |
|