![]() |
İnsani Aldatan 4 Kelime |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İnsani Aldatan 4 KelimeMevlâna der ki: “Vakit keskin kılıç gibidir, ömrü kesiyor; O seni kesmeden evvel sen onu kes! ![]() ![]() Kalbî zikre devam et! ![]() ![]() ![]() ![]() Kalbin zikirle konuşsun, dilin hikmetle sussun ![]() ![]() Huzur buluncaya kadar öyle ol, üstün zekâ sükut etmektedir ![]() Az ye, az konuş, az uyu ![]() ![]() Ameli bırakmak ne kötü bir hal ![]() ![]() “İleride amel edeceğim” demek ondan daha beter bir haldir ![]() İbn-u Atâullah İskenderî’den naklen Ebu Muhammed Eş-Şa’ranî: “Tüm insanlar dört kelime ile aldanmıştır: EĞER Birisi, eğer zengin olsaydım ibadet ederdim der, Diğeri, eğer fakir olsaydım ibadet ederdim der, Öbürü, eğer genç olsaydım ibadet ederdim der, Başkası, eğer ihtiyar olsam ibadet edeceğim der ![]() İşte dilin bir fenalığı budur ![]() NEDEN İlim oku! Neden okuyayım? Sus! Neden susayım? Konuş! Neden konuşayım? Nedenle beden tembel olur, nedeni bırak! NASIL İbadet et! Nasıl edeceğim? Çalış! Nasıl çalışacağım? ![]() KEŞKE Keşke ben zengin olsaydım, hacca giderdim ![]() ![]() Keşke ölseydim, suç işlemeseydim ![]() ![]() Bunlar hep dil illetidir ![]() ![]() ![]() Bunların tedavisi iki edebledir: 1-Ahireti dünyadan daha fazla tercih etmekle, tembellik zincirlerini koparmak ve kalbî zikretmek, 2-İşi zamanında yapmak, ertelememektir RABBİM BU 4 KELİMEYİ YAŞAMIMIZDAN ÇIKARMAYI NASİP EDER İNŞLH ALLAHA EMANET OLUN |
![]() |
![]() |
|