![]() |
Yetim Sevindirmek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yetim Sevindirmek“On” yaşında bir çocuk, zamanı seâdette, Kaybetti babasını kâfirlerle bir harpte ![]() Adı "Abdullah" olup, çok mahzûn hâli vardı ![]() Oynayan çocuklara, bakar bakar ağlardı ![]() Peygamber Efendimiz geçiyorken o yerden, “Abdullah”ı gördü ve yaklaştı ona hemen ![]() Buyurdu: (Evlâdım sen, niçin oynamıyorsun? Ve niçin bir kenara çekilmiş ağlıyorsun?) Dedi ki: (Şehîd oldu bir cenkte benim babam ![]() Bu yüzden onlar gibi sevinip oynıyamam ![]() Resûlullah, şefkatle sordu ki ona yine: (Sen kardeş olur musun Hasan ve Hüseyin'e?) Çocuk (Evet) deyince, sordu ki sonra şunu: (İster misin olasın Peygamberin torunu?) Sevinip, (Çok isterim) deyince de Abdullah, O zaman buyurdu ki yetîme Resûlullah: (Ey Abdullah, öyleyse torunumsun sen benim ![]() Haydi gel, tut elimden, bizim eve gidelim ![]() Abdullah, o Server'in bir elinden tutarak, Yürüdü Onun ile çok sevinçli olarak ![]() Sevgili Peygamberin evinde çok mutluydu ![]() Yetîmliği unutmuş, artık ağlamıyordu ![]() Sonra güzel bir kaftan giyinip üzerine, Resûl’den izin alıp, geldi oyun yerine ![]() Lâkin ağlamıyor ve sevinçten hopluyordu ![]() (Ben, Peygamberimizin torunuyum) diyordu ![]() Çocuklar, Abdullah'ın yanına seğirterek, Ona şöyle dediler çok gıbta eyliyerek: (Ey Abdullah, bizler de keşke yetîm olsaydık ![]() Kavuştuğun şerefe biz dahî kavuşsaydık ![]() “Hazreti Âişe” de anlatır ki şöyle hem: Benimle otururdu bir gece Fahr-i âlem ![]() Başını, kucağıma koyuverdi bir ara ![]() Ben “Ay”a bakıyordum, O ise “Yıldızlar”a ![]() Resûl’ün nûr cemâli, "Dolunay"a nazaran, Daha parlak ve nûrlu göründü bana o an ![]() Kendimi tutamayıp, ağlamaya başladım ![]() Damladı nûr yüzüne, iki damla gözyaşım ![]() O zaman buyurdu ki o Resûl-i müctebâ: (Yâ Âişe, ne için ağlıyorsun acabâ?) Dedim: (Yâ Resûlallah, Ay'a baktım ve lâkin, Ay’dan nûrlu göründü, bana senin cemâlin ![]() Senin güzelliğini görmekten mahrûm olan, Kimseleri düşünüp, ağlıyorum ben şu an ![]() Allah'ın Peygamberi buyurdu: (Doğru dersin ![]() Ve lâkin bu husûsta niçin hayret edersin? Zîrâ ay ve güneşin nûrunu da evvelâ, Bil ki, benim nûrumdan yarattı Hak teâlâ) ![]() |
![]() |
![]() |
|