![]() |
Evlilikte Sevgi Mi Vefa Mı? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Evlilikte Sevgi Mi Vefa Mı?![]() Evlilikte Sevgi mi Vefa mı? BİZ evliliği, Peygamberimizin sünnetidir diye biliyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kişi evlenmediğinde gayri meşruluğa, yasaklanmış ilişkiye düşeceğinden kesin olarak eminse, evlenmek onun için farz olur, dini bir zorunluluk haline gelir ![]() ![]() Ama böyle bir endişe yoksa evlilik; sünnet, müstehap, mendup gibi teşvik kavramlarıyla ifade edilebilir ![]() Peki bu durumda boşanma nedir? Dinin boşanmaya bakışı nasıldır? Dilerseniz bunun cevabını bulalım, sonra da bugünlerde çoğalan boşanma olaylarını ele alalım, nerelerde hatalar yapıyoruz, bunun üzerinde duralım ![]() Dinimiz evlenmeyi teşvik ettiği gibi, boşanmayı da zorlaştırır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İslam, sebepsiz boşamaları hoş görmez ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Allah katında en sevilmeyen helal, boşanmadır!" Kur'an-ı Kerim boşanmalarda yükü erkeğe havale ederek bir anlamda erkeği cezalandırır ![]() ![]() İslam, kadına da kendini kocasından boşama yetkisi vermiştir ![]() ![]() ![]() Boşanmalar maalesef günden güne çoğalıyor ![]() ![]() ![]() "Heyecanımı kaybettim, artık sevmiyorum, aşkım bitti!" Evliliği bu kavramlara, bu duygulara kurban etmek çıkış yolu mudur? Uygun mudur? Yakışık alır mı? Ortada kalan bir eş, küçükten büyüğe yaşları farklı çocuklar, bu enkaz üzerine kurulacak ama sonunun ne olacağı az çok belli olan yeni evlilikler ![]() ![]() ![]() Dağılmış ailelerde en büyük vurgunu, en ciddi darbeyi çocuklar yiyor ![]() ![]() Bu bir yıkım değil mi? Dağılmışlık, savrulmuşluk ve savurganlık değil mi? Ciddi bir tehlikenin sinyalleri değil mi? Hangi noktaya geldiğimizi görmek için TV'lerdeki sabah ve akşamüstü kuşaklarındaki programlara biraz göz atmak yetip de artmıyor mu? Tam 30 senedir babasını görmemiş çocuklar, bilmem kaçıncı kez evlilik yapan insanlar ![]() ![]() ![]() Mahkeme salonlarına gitmeye hazırlananlara bir soru sormayı istiyorum, evraka imza atmadan önce: Vefanız, evlenirken evlilik evrakına attığınız imzadan ve evlenirken verdiğiniz sözlerden, kaybettim dediğiniz heyecanınızdan ve aşkınızdan daha mı az önemli? ![]() Nihat Hatipoğlu |
![]() |
![]() |
|