Cabir Bin Abdullah El-Ensârî Kimdir? |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cabir Bin Abdullah El-Ensârî Kimdir?Cabir bin Abdullah'ın babası, İkinci Akabe Biatı'nda bulunarak İslam'a girmiştir Cabir bu sırada henüz 18-19 yaşlarında bulunuyordu Bedir ve Uhud savaşlarına katılmak istediyse de babası ona engel olmuştur Cabir'in babası Abdullah, Uhud Savaşı'nda şehit düştü![]() Cabir bu konuda şunları söylemiştir :"Babam Uhud'da şehit edildi Kız kardeşim bana bir deve vererek: "Git babanı bu deve ile taşı, onu Selemeoğullarının kabristanına defnet " dedi Ben birkaç kişi ile savaş alanına gittim Benim oraya varış haberim Allah Rasulü'ne (s a v ) ulaşınca, beni yanına çağırttı Allah Rasulü o sırada Uhud'da bulunuyordu Şöyle buyurdu: "Nefsim kudret elinde olan Allah'a yemin olsun ki, Abdullah da ancak kardeşleri (Uhud şehitleri) ile birlikte gömülecektir Bunun üzerine babam arkadaşları ile birlikte Uhud'a defnedildi![]() Hazreti Cabir, Allah Rasulü'nden 1500 hadis rivayet etmiştir ![]() Kabri, Ayvansaray, Çember Sokak, No 2'de, Cabir Camii'nin içinde, mihrabın sağ tarafında bulunmaktadır
|
|
|
|