![]() |
&Quot;Var&Quot;Sın Yok Desinler! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() &Quot;Var&Quot;Sın Yok Desinler!VAR’A ‘yok’ demekle, nesi değişir ki ‘var’ın? Varsın Allah’ım varsın! Diller yok diyorsa yalan, kalplerde senin adın yazılı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gökkuşağında renkler Seni gösteriyor, ‘ressam’ yok dese dert midir? Şarkılarda ismin geçmese ne gam? Sesler seni söylüyor ![]() Gül gülümsüyorsa senin güzelliğinden ![]() ![]() ![]() Rahmetinin katresidir yağmur, bahçeler hep senin ![]() En şefkatli sensin Allah’ım ![]() ![]() ![]() ![]() En kudretli sensin Allah’ım Çünki sensin dağları dik tutan ![]() ![]() ![]() Çocukların pamukçacık ellerinde, çimenlerin yeşermelerinde, sevdâlıların sıcacık yüreklerinde ‘apaçık’ sen ‘saklısın’ ![]() ![]() ![]() Sana ‘yok’ diyeni ‘yok’tan ‘var’ eden de sensin ![]() Bolluklar mükâfatın, kıtlıklar ikazın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O kadar varsın ki ![]() ![]() ![]() Varlığının heybeti karşısında başımız dönüyor, tıpkı dünya gibi ![]() ![]() ![]() Sensiz yaşanmıyor ![]() ![]() ![]() Milyonlarca yıldır, milyarlarca hayat ve her hayat sahibine her an taptaze nefesler veren nasıl ‘yok’ olur, nasıl ‘yaşamaz’? Hayatı veren sensin ![]() ![]() Anlamayı, bir adıma karşılık bin adımla koşuşturan sensin ![]() ‘İnanılan’ da sensin ‘inandıran’ da ![]() ![]() ![]() ‘Var’ daha ‘yok’ iken ‘var’ olan da sensin ![]() Her zaman her yerde ‘var’ olan da! Sevgin zerre eksilse üzerimizden ve bir an çevrilse bakışların, tutuşur yanarız ![]() ![]() ![]() Asırlar bir ince perde, mekân bildiğimiz, ayak bastığımız, paylaşamadığımız dünya bir durak ![]() ![]() ![]() Bir hak verdin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaderimizi kendimize ‘yazdıran’ da sensin ![]() Yarattın, yaşatıyorsun, dirilişimiz vaadin ![]() ![]() ![]() Sen vaadinden dönmeyensin, senindir sonsuzluk! ‘Küçükler’ Senden uzaklaştıkça küçüldüler, ‘büyükler’ sana yaklaştıkça büyüdüler ![]() Yûnus balığın karnında, Yûsuf zindanda senin kölendi ![]() ![]() ![]() ![]() Serinlik Sendendi, İbrahim’i ateşin yakışından kurtaran ![]() ![]() ![]() ![]() Sendin hem yetim, hem öksüz Muhammed (s ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yûsuf Züleyha’yı senin için reddetti ![]() ![]() ![]() O, her şeyi! Allahım: Rüzgârdan, ışıktan, lisandan, insandan deliller gönderdin ![]() ![]() Peygamberlerin, nizâmını anlatan yazının satırbaşlarıydı, kelimelerindi velilerin: dostların, senin imla işaretlerin ![]() ![]() ![]() Geylânî seni söyledi, Rabbanî seni, Mevlânâ sana çağırdı, Gazâlî sana ![]() ![]() ![]() ![]() “Bildim seni ey Rab, bilinmez meşhur” dedi Necip Fazıl, Sen çileyi mutluluk yapansın ![]() Varsın Allah’ım varsın ![]() ![]() ![]() Hilekârsa bilim, edepsizse edebiyat, sahteyse san’at,gerçeğini; amacını kaybetmişse ‘yok’ diyorsa desin! Küçük kitaplar ‘yok’ yazsa? Kâinat ‘var’ yazan koca kitap! Yazan sensin, okutan sensin ![]() Selâm sana sevgili ![]() “Bir nakışta bin nakşı nakşeden nakkaş ![]() ![]() ![]() Atomundan galaksisine, zerresinden küresine, yarattığın ne varsa, hepsi içimde dönüyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İnsanım ve inanıyorum sana ![]() Kundaktan kefene, beşikten musallaya ve oradan ‘asıl hayata’ uzanan rahmetine ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ‘Yok’a inanmak ‘yok!’ Şüphesiz inanılacak yalnız sensin ![]() Sebepler! Size söylüyorum, sizi sebep gösterenlerde suç, Sevgilim ‘ol’der ve ‘olur’ ![]() ![]() ![]() Allahım ![]() ![]() ![]() Bir sevdâdır sana inanmak ![]() ![]() ![]() Gurbette âniden kavuşmaktır! Her şeyimi sen verdin, her şeyim senin ![]() Seni sana lâyık anlatamadım affet! Kelimem yetmedi! İşte Allah’ım bu kulunun bütün söyleyebildiği bu kadar ![]() Ben bu kadarım ![]() ![]() ![]() Şükür ki sen bu kadar değilsin! Cihat Zafer |
![]() |
![]() |
|