![]() |
Salavat-İ Şerifin Bereketi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Salavat-İ Şerifin BereketiDevr-i Saadet'te bir Yahûdi, bir Müslüman'a iftira ederek Peygamber Efendimiz'e (sallallahü aleyhi ve sellem) şikâyette bulundu: -Bu adam benim devemi çaldı ![]() ![]() Gerekli inceleme yapıldı, durum Müslüman'ın aleyhine tecelli ederek devenin Yahûdi'nin olduğuna hükmolundu ve deve Müslüman'dan alınarak Yahûdi'ye teslim edildi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Daha Huzur-u Saadet'ten ayrılmadan deveye Cenab-ı Allah lisan ihsan etti, deve konuşmaya ve hakikati olduğu gibi söylemeye başladı: -Ya Resûlallah! Ben bu Yahûdi'nin değil Müslüman'in malıyım ![]() ![]() Deve sahibine verildikten sonra Peygamber Efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem), orada bulunanlar da bilsin diye bu Sahabiye, ne ile bu dereceye eriştiğini sordu ![]() -Ya Resûlallah! Ben her gece sana 10 defa salavat okumadan yatmam! Ne zaman başım sıkışsa, okuduğum salavat-i şerifeler imdadıma yetişir ![]() ![]() ![]() -Ne mutlu sana, salavat hürmetine dünyada elin kesilmekten kurtulduğun gibi, ahirette de cehennem azabından kurtulacaksın, buyurdular ![]() >>>Alıntı>>> |
![]() |
![]() |
|