![]() |
Ey Oruç, Tut Beni!.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ey Oruç, Tut Beni!..“Bir kez gönül yıktın ise / o kıldığın namaz değil” der ya Yunus Emre; Ramazan ayının ve Oruç ibadetinin bize önerdiği şey de tam olarak budur bana kalırsa: Gönül yıkmamak ![]() ![]() Orucun¸ kişiye öğretmesi gereken en önemli unsurlar “tahammül”¸ “sabır” ve “yoksunluğa alışma” kavramlarıdır ![]() ![]() Kurban ibadetini tanımlayan ayetlerden birinde “kestiğiniz kurbanların ne etleri ne de kanları Allah’a ulaşacak değildir ![]() ![]() Yukarıdaki ayetin evrensel mesajı¸ sadece kurban için değil¸ tüm ibadetler için geçerlidir ![]() ![]() ![]() ![]() Meseleyi şuradan devam ettirmek istiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Etrafınıza bakın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Halbuki¸ Resulullah (s ![]() ![]() ![]() ![]() Evet¸ özellikle büyük şehirlerde iftara eve ulaşmak için çabalarken felaket bir trafikle karşı karşıya kalıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Trafikte¸ önümüzdeki araba birdenbire durabilir ![]() ![]() ![]() ![]() Ofiste¸ amiriniz sizi haşlayabilir ![]() ![]() Sokakta biri¸ sizin gözünüzde tüten; akşam olsa da bir tane yaksam diye içinizden geçirdiğiniz sigarayı yüzünüze üfleyebilir bilmeden ![]() ![]() Yeri gelmişken bir çıkma daha yapalım ![]() ![]() ![]() ![]() Biz¸ evimizde en güzel yemekleri yerken; hatta yemekten artanları çöpe dökerken hemen yanı başımızda bir Ramazan pidesi alamayan insanların olduğunu/olabileceğini bir an olsun aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor ![]() Bu mübarek ay¸ bize ve bütün inananlara hayır getirsin ![]() Alıntı |
![]() |
![]() |
|