Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
almamız, dargın, doğru, içimizden, kimsenin, olduğumuz, olur, selamını, ses, vermeden

Dargın Olduğumuz Bir Kimsenin Selamını, Ses Vermeden İçimizden Almamız Doğru Olur Mu?

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dargın Olduğumuz Bir Kimsenin Selamını, Ses Vermeden İçimizden Almamız Doğru Olur Mu?

1 İlgili hadisi Hz Enes anlatıyor: Bir gün Peygamberimiz (asm) Sad b Ubade'nin evine gitti ve içeri girmek için izin istedi ve ?Allah'ın selamı ve rahmeti üzerinize olsun? diyerek selam verdi Sad ise, Hz Peygamber (asm)'e duyurmadan -sessizce- selamını aldı Nihayet, Efendimiz üç defa selam verdi, Sad ise her üçünde de ona duyurmadan ?sessizce? selamını aldı Bunun üzerine Hz Peygamber (asm) geri döndü Ancak Sad arkasından koşup yetişti ve: ?Anam, babam sana feda olsun ey Allah'ın resulü! Her defasında verdiğin selamı kulağımla işittim, ancak selamını sessizce aldım, özellikle sana duyurmak istemedim Bununla, senin selam ve bereket duanı daha fazla alayım istedim? dedi Sonra onu eve götürüp ikramda bulundu? Ahmed b Hanbel ve Bezzar'ın rivayet ettiği bu hadis, sahih olarak değerlendirilmiştir(bkMecmauz-Zevaid, 8/34)

Dargın olduğumuz biri bize selam verirse, onun selamını içimizden, ses vermeden almamız doğru değildir, sorumluluktan kurtulamayız

2 Tanıdık birine uzaktan selam verirken görmesi için el kaldırarak selam vermek caizdir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com