![]() |
Dua Göğü.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dua Göğü..İncecik fısıltılarımı gizli saklı yakarışlarımı koynunda ninnileyen gök/çe topraksın Sen ![]() Fanilik sancılarımdan taşı(r)dığım, ayrılık dertlerimden s/aldığım yağmurları göğe yükselten kutlu güneşsin Sen ![]() Varlığımın titrek kanatlarını ebedî kabullenişin seccadesinde yatıştıran serin rüzgarsın Sen ![]() Özlemlerimin kırgın bakışlarını sonsuzluk semasının ufkuna taşıyan rahmet ışığısın Sen ![]() Kirli paslı kalıbımı sorgusuz sualsiz itaat kalıbında yoğura yoğura temize çeken mahbubiyet elisin Sen ![]() Boynu bükük yakarışlarımı, yüzü yerde arzularımı şeksiz şüphesiz makbul olan nefesine dolayıp okşayan şefkat fısıltısısın Sen ![]() Bir denizi kağıda döker gibi, göğü avuçlarıma indirir gibi, dudağımda inciler büyütür gibi, sesime sesin dokunur gibi salavatlarca tebessümünü gördüğüm aşinalık vechesisin Sen ![]() Dua göğüm, muştu güneşim, teselli yağmurum, muhabbet meltemim; ne hoş duruyorsun aramızda, yanımızda, yöremizde ![]() Merhamet durağım, metanet sığınağım, huzur barınağım, hep yüzüne yüzüne vardığım Efendim; ne çok oluyorsun dillendiremediğim hayranlıkların arefesinde, yetişemediğim minnettarlıkların zirvesinde ![]() ![]() ![]() Senin ubudiyetinin toprağına attığım tohumlar gibidir kalpsiz secdelerim ![]() Senin mahbubiyetinin denizine akıttığım nehirler gibidir arsız isteyişlerim ![]() Senin miracının göğüne dal budak, salkım saçak uzattığım ağaçlar gibidir dilsiz dualarım ![]() Sözümü miraca eriştiren Efendim ![]() Sesimi duaya yetiştiren Efendim ![]() Yüzümü secdeye bitiştiren Efendim ![]() Yüz buldumsa varlığa, Senin Yüz'ünden Efendim ![]() Yakınlığından seslenirim ![]() Söz oldumsa Var Eden'e, Sana inen Söz'den Efendim ![]() Yakınlığından nefeslenirim ![]() Yüz'lerce sâlât ve Söz'lerce selam Efendim ![]() Şükür ki bu paslı dudağa emanettir Sana verilecek selamlar ![]() Şükür ki bu kirli dile değmektedir Sana edilecek salatlar ![]() Sesimi çoğaltan, sözümü yükselten aczimi ve fakrımı Kadir-i Rahîm'in dergahına taşıran "Dua Göğü"m Efendim ![]() |
![]() |
![]() |
|