![]() |
Sevgili.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sevgili..Sevgili Sevgili! Sen gitmiştin ![]() ![]() ![]() Koyup bir başımıza, bırakıp pak ellerimizi, gurbetlerine salmıştın bizi ![]() Yetim kaldık, öksüz kaldık ve ellerimiz kirlendi yokluğunda ![]() ![]() ![]() Sen gitmiştin ![]() ![]() ![]() Ayrılıkların dilini hece hece ağlıyoruz şimdi ![]() Akşamlar iniyor dağlara ve hasretimiz yankılanıyor yamaçlarda ![]() Sevgili! Nasıl iltica edelim sana ; huzuruna nasıl varalım, yalvaralım?! ![]() Ve duyurabilsin mi sesini!? ![]() Efendim, duyar misin sesimizi? ![]() ![]() Sevgili! Sen aşk ikliminde sultan, sen güzellik şahikasında dolunay, sen vefa göğünde hilal ![]() Biz bir bakışının dilencisi, biz dolunay tutkunları, biz bayramı gözleyen oruçlar ![]() Güzellik ordusunun hakanı sen, gam ruzigârinda gedalar biz ![]() Sen imrenme, biz ayıplanma ![]() Sen özüsün varlığın ve biz varlık iddiasında küstah yoksullar ![]() Sen sabah yıldızlarının ışığı, biz gaflet uykusunda kervancı ![]() Dert ve keder denizinde çığlık çığlığayız biz, kumrular ve bülbüller seni bestelemekte oysa ![]() Çığlıklarımızı bestelere karıştırıver efendim, düşkünlerine, savrulmuşlarına kulak ver ![]() İtivermezsin elinin tersiyle bizi, değil mi efendim? ![]() ![]() Sevgili! Sen gitmiştin ![]() ![]() ![]() Yokluğunda kaybettik önce varlığımızı ve sonra yok eyledik aklımızı da ![]() Hasretinle akan zamanlarda cevherimiz özden, madenimiz mıknatıstan ayrıldı ![]() Sen gitmiştin ![]() ![]() ![]() Gönüllerimiz billur kadehler gibi çalındı sengsarlara; ırmaklarımız mecralarında susuzluğa mahkum edildi ![]() Sen gitmiştin ![]() ![]() ![]() Çelik mermere çarptı, iradeye ateş düştü yokluğunda ![]() Hasretinden akıllar yitirildi efendim, gönüller gölgelere düştü ![]() Kucak kucağa güneşlerimiz söndü, dudak dudağa denizlerimiz kurudu ve sen gitmiştin efendim ![]() Sen gitmiştin ![]() ![]() ![]() Seninle birlikte her şeylerimiz gitti ![]() Şehitlerimiz kefenlerinden sıyrıldı senden sonra; kanlarımız sahralar doldurdu ![]() Kelimelerimiz anlamlarını yitirdi, kutlu erlerimiz tutsak oldu nefis ordularına ![]() ![]() ![]() Hiçbir şey kazanmadık ayrılığında, efendim, hiç kâr elde edemedik ![]() Aldandık, hep aldandık ![]() Delilimizi yitirdik, delillerimizi yitirdik ![]() Dillerimiz dilim dilim edildi efendim ![]() Bize sevmeyi unutturdular ilkin; sonra sevginin ne olduğunu ![]() ![]() ![]() Kendi gönlüne ihanet edenlerimiz, gönlün kendisine ihanet ediyorlardı artık ![]() Vurgunlar yedik pes pese efendim ![]() ![]() ![]() Ve sen gitmiştin ![]() Sevgili! Sen gitmiştin ![]() ![]() ![]() Biricik sığınağımız, varlığımızın övüncü, yüz akımızdın ![]() Hayırları söyleyip gitmiştin, biz ser işler olduk ![]() Uzun uzun emellere kapıldık, kapılanıp kaldık umutların kapısında ![]() Yolunda yürümekten üzerimize düşen, baş kaldırdık önce ve sonra yıkılışlar gördük hep efendim ![]() Ellerimiz vardı açıldıkça dolan, uzandıkça verilen; böğrümüzde kaldı ellerimiz ![]() Hanım idik halayık olduk; bay idik köle edildik ![]() Sen gitmiştin ![]() ![]() ![]() Yanmış igsilerle kara bahtımıza kara resimler çizdiler ![]() Aşk dervişleri avare, pejmürde, hercâyî rüzgârlara kapıldılar, dönüşlerinin ahengini kırdılar ![]() Bölük bölük kadınlarımız, grup grup erlerimiz, demet demet çocuklarımız, kimi güler, kimi ağlarken yitirdiler kendilerini ![]() Ve sen gitmiştin efendim ![]() ![]() ![]() Sevgili! Hani bir aşk idin, bir güzellik idin sen, güzellikle askın kesiştiği prizmada ![]() Güzelliğin cihanı gösteren bir ayna; aşkın o aynanın cilası idi hani ![]() Güzelliğin olmasa efendim, aşkı hiç bilmeyecekti cihan; aşkın olmasa güzelliği hiç anlamayacaktı ![]() Aşk pazarında mezat hep güzelliğine; güzellik yurdunda yollar hep aşkına durmuştu efendim ![]() ![]() ![]() Ve sen gitmiştin ![]() ![]() ![]() Sevgili! Derd ile ağlayandın; hem derde salandın! ![]() ![]() Gönül yurdunda çaresizlerin çaresi, hastaların merhemiydin ![]() Saadetle yasamış, saadet çağını yaşatmıştın ![]() Suretleri ve canları iman ile sen şekillendirmiş, "Lâ" ile "Illa"yi i'câz ile sen dillendirmiştin ![]() Sen gidince, ey sevgililer sevgilisi, güvercinlerimiz tuzaklara esir düştü; Hüdhüdlerimizin mil çekildi gözlerine ![]() Artık düşmanlarımız dostlar arasında; dostumuz düşman içinde ![]() Divanelere döndük, yaya kaldık yolunda ![]() Kendimizi unuttuk, seni bilmez olduk ![]() ![]() ![]() Sana muhtacız! ![]() ![]() Sana en fazla muhtacız ![]() En fazla sana muhtacız ![]() Uyandır bizi uykumuzdan ![]() ![]() ![]() Gel ey sevgili! Bir gelişle gel, bir gülüşle gel ![]() Doğ ufkumuza, sar dünyamızı, gir gönlümüze yeniden ![]() ![]() ![]() Sana muhtacız ![]() ![]() ![]() Sana en fazla muhtacız “Sizden birinize Ben, annesinden, babasından, çocuklarından ve bütün insanlardan daha sevimli olmadığım müddetçe tam iman etmiş olamaz ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|