10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
(Köftesir) Yapması Basit Ama Tadını Tutturmak İçin Maharet Lazım
Köftesir 8 kişilik yemek tarifiMalzeme500gr köftelik ince bulgur,1su bardağı un,3çorba kaşığı eritilmiş tereyağı Kavurmalı sos için: 100 gr kavurma,2 soğan,1 çorba kaşığı tereyağı,1 çorba kaşığı sıvıyağ,1 çorba kaşığı domates salçası,Nane,kekik, kırmızı pulbiber,Üzeri için:Sarmısaklı Yoğurt
Yapılışı:* İnce bulguru tepsiye alın Eritilmiş tereyağını ekleyin Azar azar un ve su serperek içli köftenin dış kısmı kıvamında yoğurun Malzemeden fındık büyüklüğünde parçalar koparıp elinizi ıslatarak avuç içinde şekillendirin Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün Bir tencerede su kaynatıp köfteleri haşlayın
* Kavurmalı sos için; soğanları temizleyip kıyın Kavurmayı küçük küçük doğrayın Tereyağı ve sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı kavurun Salça, kavurma ve baharatı ekleyip karıştırın
* Köfteleri servis tabağına alın Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin Yoğurdun üzerine kavurmalı sosu ekleyip servis yapın
Afiyet olsun
|
|
|