Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
basit, için, lazım, maharet, sengeser, tadını, tutturmak, yapması

(Sengeser) Yapması Basit Ama Tadını Tutturmak İçin Maharet Lazım

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

(Sengeser) Yapması Basit Ama Tadını Tutturmak İçin Maharet Lazım



Sengeser Altı kişilik yemek tarifiMalzeme1 kg kuşbaşı et, yarım kilo mercimek, iki baş büyük soğan, kurut, yeteri kadar yağ ve salça
Yapılışı:Et ve mercimek ayrı ayrı pişirilir

Ayrı bir tencereye soğanlar halka halka doğranır Yağda pembeleşinceye kadar kavrulur İstenildiği kadar salça ilave edilir

Daha sonra et ve mercimek tencereye ilave edilir Yeteri miktarda tuz ve az bir miktar su ilave edilerek 15 dakika orta ateşte pişirilir

Ayrı bir kapta kurut su ile ezilir

Pişen yemek servis tabaklarına servis yapılır Üzerine istenildiği oranda ezilmiş kurut dökülür

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.