Somon Balığı, Brokoli Salatası Ve Fırında Patates Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Somon Balığı, Brokoli Salatası Ve Fırında Patates Tarifi(5 kişilik) Malzeme Listesi:
İlk önce patatesleri yıkayın , kurulayın ve fırın teli üzerinde 220 derecede pişirin ( Kabukları esmerleşip, yer yer patatesden ayrılacak Kürdan batırdığınızda kolayca patatese saplanacak Benim fırınımda 1 saati buluyor) Kapaklı ve 5 parça balığı alacak bir tavaya (isterseniz iki ayrı tavada veya peşpeşe de kızartabilirsiniz) balıklarınızı yerleştirin Herbir somon balığı için 1-1,5 tatlı kaşığı soya sosu (az tuz tüketiyorsanız 1 tatlı kaşığı kullanın), 1 tutam karabiber, ve 1 tutam kimyonu atıp 2,3 yemek kaşığı zeytinyağını dökün Balıkların malzeme ile karışması için elinizle karıştırın Kapağını kapatın ve orta hararette ateşte pişirmeye başlayın Brokolinin çiçek kısmı ile dal kısımlarını ayırın, yıkayın Kaynamakta olan tuzlu suyun içine atın Havuçları soyun , halka halka doğrayın Brokoli ne çok diri ne de çok haşlanmış, yumuşamış olmalı , kaynar sudan çıkarın genişçe bir kaba alın Havuçları kaynamaya atın Onları da aynı ayarda pişirin ve brokolilerin yanına alın Yarım limonsuyu , 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırın, servis kasenize aktarın Somon balığının her iki tarafı da hafif pembeleşecek, (ben yaklaşık yarım saat pişiriyorum) istenilen şekilde piştikten sonra ocağı kapatın 1 parça somon balığı, brokoli salatası ve nefis kokulu fırın patates ile servis yapın ![]() ![]() Uyarı:
![]() ![]()
|
|
|
|