Balik İzgara Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Balik İzgara TarifiBALIK IZGARA Malzeme: 1 kg balık (Barbunya, palamut, lüfer, uskumru, vs), 1 adet limon, 1 5 kahve fincanı sıvıyağ,tuz, Tarif: Balıklar usulüne uygun olarak temizlenir, yıkanır, tuzlanır Sularının süzülmesi için bir saat kadar bir kenarda bekletilir![]() İyice kızdırılmış, yağlanmış ızgara üzerine hafifçe yağlanmış balıklar dizilerek pişirmeye başlanır Balıkların iki tarafı kızartıldıktan sonra servis tabağına alınır![]() Ayrı bir kapta zeytinyağının içerisine bir limon suyu sıkarak çatalla iyice karıştırılır, pişen balıkların üzerine gezdirilir Süsledikten sonra servis yapılır
|
|
|
|