Kuzu Pirzola Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu Pirzola TarifiKUZU PİRZOLA Malzeme: 15 adet kuzu pirzolası, 3 yumurta, 1/2 su bardağı un, bir su bardağı galeta unu, 4 çorba kaşığı tereyağı, 4 adet domates, 2 diş sarmısak, 150 gr çubuk makarna, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, taze çekilmiş karabiber, Tarif: Pirzolalara tuz ve biber serpin Yumurtaları bir çorba kaşığı su ilave ederek çırpın Pirzolaları sırasıyla una, yumurtaya ve galeta ununa bulayıp pişirilmek üzere hazır hale getirin Bir tavada 3 kaşık tereyağını kızdırın Pirzolaları kızan yağda her iki tarafı da altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin Sıcak olarak servis yapın
|
|
|
|