Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
beyti, kebabı, tarifi

Beyti Kebabı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beyti Kebabı Tarifi



Malzemeler

Un 4 su bardağı
Domates 2 adet
Yaş Maya 15 su bardağı
Tuz istenildiği kadar
Ilık Su 15 su bardağı
Karabiber istenildiği kadar
Toz şeker Yarım su bardağı
Yumurta Sarısı 1 adet
Kıyma 500 gr
Sarımsak 6 diş
Kaşar peyniri 1 su bardağı rendelenmiş

Yapılışı

Maydanozu kıyın Domatesleri rendeleyin Kıymaya ezilmiş sarımsak domates maydanozu tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun 4 ince uzun köfte hazırlayın Mayayı ılık suda eritin Un, tuz ve toz şekeri ilave ederek bir hamur hazırlayın üzerini nemli bir bezle örtüp 25-30 dakika mayalanmaya bırakın Hamuru dört eşit parçaya bölün ve birbirini kalın bir yufka şeklinde açınz Her köfteyi bir yufkanın içine yerleştirip üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin Hamuru yuvarlayıp kenarlarını parmağınızla bastırarak kapatın Kalan köfte ve hamurlarla da aynı işlemi tekrarlayın Hamurların üzerine yumurta sarısı sürün önceden ısıtılmış orta dereceli fırında 20-25 dakika pişirin Dilimleyip maydanoz ve domatesle süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.