Beyti Kebabı Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Beyti Kebabı TarifiMalzemeler Un 4 su bardağı Domates 2 adet Yaş Maya 15 su bardağı Tuz istenildiği kadar Ilık Su 15 su bardağı Karabiber istenildiği kadar Toz şeker Yarım su bardağı Yumurta Sarısı 1 adet Kıyma 500 gr Sarımsak 6 diş Kaşar peyniri 1 su bardağı rendelenmiş Yapılışı Maydanozu kıyın Domatesleri rendeleyin Kıymaya ezilmiş sarımsak domates maydanozu tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun 4 ince uzun köfte hazırlayın Mayayı ılık suda eritin Un, tuz ve toz şekeri ilave ederek bir hamur hazırlayın üzerini nemli bir bezle örtüp 25-30 dakika mayalanmaya bırakın Hamuru dört eşit parçaya bölün ve birbirini kalın bir yufka şeklinde açınz Her köfteyi bir yufkanın içine yerleştirip üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin Hamuru yuvarlayıp kenarlarını parmağınızla bastırarak kapatın Kalan köfte ve hamurlarla da aynı işlemi tekrarlayın Hamurların üzerine yumurta sarısı sürün önceden ısıtılmış orta dereceli fırında 20-25 dakika pişirin Dilimleyip maydanoz ve domatesle süsleyerek servis yapın |
|