![]() |
Mesire Şiş Kebabı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mesire Şiş Kebabı TarifiKullanılacak malzeme (4 kişi için): 300 gram kuzu budu (kemiksiz olarak), 1 kuzu karaciğeri, 1 kuzu yüreği, 2 kuzu böbreği, yetecek kadar kuzu iç yağı, 4 dolmalık yeşil biber, 9 domates, yeteri kadar tuz, karabiber ve zeytinyağı ![]() YAPIMI: Kuzu buduyla karaciğerini, yüreğini ve böbreklerini kuşbaşı doğramalı ![]() ![]() ![]() Dört uzun şişe sırasıyle kuzu eti, ciğeri, yüreği, böbreği, domates, dolmalık biber kuzu eti, ciğer, yürek parçalarını geçirerek dört şişi eşit biçimde et, domates ve biberle doldurman ![]() ![]() ![]() ![]() Bu süre sonunda şişleri kuvvetli ve alev-siz bir odun kömürü ateşinin beş parmak üstüne oturtmalı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|