Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
billûr, kebabı, patlıcan, tarifi

Patlıcan Billur Kebabı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Billur Kebabı Tarifi



Kullanılacak malzeme (6 kişilik): 1 kg'lık piliç, 1 kg tohumsuz patlıcan, patlıcanların sayısı kadar küçük dolmalık biber, 10 adet orta boy domates, 5 çorba kaşığı margarin, yeteri kadar tuz

Yapılışı: Piliç iyice temizlenir ve bol suda yıkanır Bir tencereye konularak orta ısıdaki ateşte haşlanır Sonra etleri iri parçalara bölünerek kemiklerinden ayrılır ve tavada 2 çorba kaşığı margarinle kızartılır Patlıcanlann kabuklan uzunlamasına soyulur ve bütün olarak 3 çorba kaşığı yağla kızartılarak bir tepsiye veya ateşe dayanıklı cam kayık tabağa dizilir Üzerlerine de piliç parçalan konur Patlıcanlardan sonra aynı yağda biberler ve domatesler kızartılır ve bunlar da tepsinin kenarlanna yerleştirilir Pilicin ve patlıcanın artan yağı tepsiye dökülür, pilicin haşlandığı sudan 2 kahve fincanı eklenir ve yeteri kadar tuz katılarak bir taşım kaynatılır ve sıcak sıcak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.