Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kızartması, tarifi, tavuk, tencerede

Tencerede Tavuk Kızartması Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tencerede Tavuk Kızartması Tarifi



MALZEME
1 adet tavuk
3 adet soğan
1 adet havuç
2 adet domates
4 kaşık yağ
3 bardak tavuk suyu
tuz

HAZIRLANIŞI
İçi, dışı temizlenip tütsülenmiş tavuk, soğan ve havuçla bir tencereye konur, haşlanır Başka bir tencereye 4 kaşık yağ konup eritilir Haşlanmış tavuk, yağa konup kızaıtılır İki yanı pembeleşince çıkarılır Kanat, but ve göğüs etleri parçalara ayrılır Tenceredeki yağın içine haşlanan soğanla havuç ve ince ince parçalanmış domates ilâve edilip, 5 dakika pişirilir Bundan sonra aynı tencereye üç bardak tavuk suyu katıp on dakika kadar kaynatılır Bundan sonra, tenceredeki sosu süzgeçten bastıra bastıra süzmeli, bu suyu tavuğun üzerine döküp, sofraya çıkarmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.