![]() |
Patlıcanlı Köfte Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patlıcanlı Köfte Tarifi300 gr Banvit Kırmızı Kıyma 1 adet küçük boy soğan (ince kıyılmış) 1 adet yumurta 6 sap maydanoz (yapraklanmış, ince kıyılmış) 6 sap dereotu (yapraklanmış, iri kıyılmış) 8 diş sarımsak (ince kıyılmış) 2 adet büyük boy patlıcan 2 adet küçük boy kabak 70 ml zeytinyağı 2 adet taze soğan (ince kıyılmış) Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Kıyma, soğan, yumurta, maydanoz, dereotu, sarımsağın yarısı, tuz ve karabiberi, köfte hamuru oluncaya kadar, yaklaşık 5 dakika yoğurun ![]() ![]() Patlıcanları közleyip, temizleyin ve ince ince kıyın ![]() Kabakları rendeleyip, avucunuzda sıkarak fazla sularını akıtın ![]() Zeytinyağının yarısını kaim dipli ve yayvan bir tavada ısıtıp, kalan sarımsakları ve taze soğanın yansını katın ![]() ![]() Karıştırmaya devam ederek kabakları ekleyin ve 2-3 dakika daha soteleyin ![]() ![]() Köfte hamurundan küçük ceviz büyülüğünde parçalar koparıp, avucunuzda yuvarlayın ![]() Kalan zeytinyağını kalın dipli ve yayvan bir tavada ısıtıp, köfteleri katın ![]() ![]() ![]() Tencerenin kabağını kapatın ve kısık ateşte 15-20 dakika ısıtın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|